Publicitātes foto

Nosvinējuši divu gadu jubileju, koprades telpas «The Mill» dibinātāji un darbinieki turpina īstenot kopīgi izvirzīto mērķi — veidot sadarbību starp dažādu industriju profesionāļiem un veicināt jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu. Tas tiek realizēts, vienās darba telpās pulcējot dažādu profesiju pārstāvjus, kā arī regulāri rīkojot dažādus pasākumus. Šovakar interesenti aicināti apmeklēt burtu dizainam veltītu pasākumu.

Ziņas Fold 25. aprīlis, 2016

Koprades telpas visā pasaulē ir arvien populārāka alternatīva savam birojam vai darbam mājās. Tās apvieno gan priekšrocības, ko sniedz elastīgs darbs komandā, gan tās, kas piemīt individuālam darbam. Īpaši aktuāli tas ir start–up uzņēmumiem, kuriem svarīga ir spēja pielāgoties apstākļiem — vajadzības gadījumā paplašināt savus cilvēkresursus vai, tieši pretēji, tos samazināt, nepārceļoties no vienām biroja telpām citās.

Globālajā tirgū viens no lielākajiem spēlētājiem ir «WeWork» kopā strādāšanas vietu tīkls, kas investīcijās piesaistījis jau 1,43 miljardus ASV dolāru. Arī Rīgā koprades vietas kļūst arvien populārākas — līdzās «The Mill» darbojas «TechHub Riga», kas ir atzars Lielbritānijā veidotam tīklam, «DarbaVieta», «Innovation Cafe» un citas. Katrai no tām ir sava specifika un, kā norāda «The Mill» dibinātāji, tās fokusā ir kompānijas, kas lielu nozīmi piešķir dizainam. Piemēram, uzņēmums «Froont» ir rīks mājas lapu veidošanai, kura galvenā mērķauditorija ir dizaineri. «Sellfy» ir e–komercijas risinājums digitālā satura radītājiem —  dizaineriem, grāmatu autoriem, mūziķiem, bet «Berta.me» ir portfolio veidošanas rīks fotogrāfiem, ilustratoriem, māksliniekiem un citiem radošo industriju profesionāļiem.

Koprades telpu «The Mill» 2014. gadā ar Latvijas investīciju fondu «Imprimatur Capital», «Beanstalk Capital» un somu investīciju fonda «Inventure» atbalstu dibināja trīs jauno tehnoloģiju un dizaina uzņēmēji — Māris Daģis no «Sellfy», Sandijs Ruļuks un Anna Andersone no uzņēmuma «Froont». Divu gadu laikā «The Mill» kolektīvs ir audzis, un tajā līdzās start–up uzņēmumiem, dizaineriem un programmētājiem sākuši strādāt arī arhitekti un fotogrāfi. «The Mill» notikuši jau vairāk nekā 160 pasākumi — semināri, preses konferences, izstādes un «meet–ups», kuros pulcējas domubiedri un dažādu nozaru profesionāļi dalās savā pieredzē.

Lielākoties publiskie pasākumi ir bezmaksas un līdz šim tikuši veltīti tādām tēmām kā dizains, ilustrācija un tehnoloģijas. Šovakar plkst. 19.00 koprades telpā «The Mill» notiks burtu dizainam veltīts pasākums «Dribbble Meetup — Typography», bet 12. maijā plkst. 17.00 pirmoreiz Rīgā norisināsies «Adobe» radītais pasākums «Behance Portfolio Reviews». Koprades telpa «The Mill» atrodas Brīvības ielā 33, Rīgā. Aktuālajiem notikumiem iespējams sekot līdzi mājaslapā.