Ilustrācija — FOLD

Līdz 24. oktobrim profesionāli mākslinieki un citi radošo profesiju pārstāvji aicināti iesniegt pieteikumus finansiālam atbalstam radošajiem braucieniem uz kādu no Ziemeļu vai Baltijas valstīm.

Atbalsts Fold 30. septembris, 2016

Finansiālais atbalsts radošajiem braucieniem tiek nodrošināts Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas «Kultūra» ietvaros, un paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai 1 līdz 10 dienu ilgiem braucieniem. Mobilitātes programma paredzēta Baltijas un Ziemeļu reģiona valstu (Dānija, Somija, Fēru salas, Grenlande, Islande, Norvēģija, Zviedrija un Ālandu salas) mākslas un kultūras nozaru pārstāvjiem: dažādos žanros strādājošiem profesionāliem māksliniekiem, autoriem, tulkotājiem, kuratoriem, producentiem, kultūras redaktoriem, pētniekiem u.c.

Uz finansējumu var pretendēt gan individuāli ceļotāji, kas dzīvo Baltijas un Ziemeļvalstīs, gan nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu galamērķi no viena un tā paša punkta vienā un tajā pašā laikā. Finansējums netiek piešķirts valsts ierēdņiem un organizācijām un studentiem.

Piešķirtā granta apjoms tiek aprēķināts atbilstoši vidējām uzturēšanās un ceļošanas izmaksām katrā valstī. Agrākais iespējamais brauciena datums ir divi mēneši pēc pieteikšanās termiņa beigām, tātad ne agrāk par 24. decembri.

Lai rastu iedvesmu pašu radošajiem braucieniem un uzzinātu, ko citi mākslinieki ir radījuši, saņemot atbalstu no šīs programmas, interesenti aicināti apmeklēt Ziemeļvalstu un Baltijas valstu laikmetīgās mākslas izstādi «(Ne)redzamie sapņi un straumes», kas līdz 4. oktobrim ir skatāma Berga Bazārā, Marijas ielā 13/2.

Plašāku informāciju par mobilitātes programmu un pieteikuma formu iespējams atrast Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz šī gada 24. oktobrim. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā.