Vāka foto — Agnese Kaupere, Filips Šmits, ilustrācija — Maija Kurševa

Klajā nācis mūzikas, mākslas un modes žurnāla «Veto» 39. numurs, kurā šoreiz tiek izzināta rokraksta tēma. Izdevumā lasāmas intervijas ar dažādu radošo nozaru pārstāvjiem un, kā ierasts, tā astoņdesmit lappuses papildina arī literāras apceres, ilustrācijas un modes fotosesijas atvērumi.

Ziņas Fold 24. novembris, 2016

Jaunajā «Veto» numurā sarunā ar grafiti un stencilu mākslinieku Daini Rudeni jeb «Rudens Stencil» iespējams iepazīt grafiti mākslas aizkulises un uzzināt, kāpēc Rudens izjūt lielu atbildību pret katru savu darbu. Savukārt kino vēsturniece Kristīne Matīsa plašā intervijā stāsta par savām attiecībām ar latviešu kino un par smalko vārdu virpināšanas mākslu redaktora darbā. Intervijā ar grupas «Carnival Youth» dalībniekiem, dvīņu brāļiem Emīlu un Edgaru Kauperiem tika meklētas abu līdzības un atšķirības — dvīņu individualitāte. Tāpat žurnālā publicētas sarunas ar dokumentālā kino leģendu Jeržiju Sladkovski (Jerzy Sladkowski), basku ilustratoru Ikeru Ajestarānu (Iker Ayestarán) un citām interesantām personībām.

Rokraksta tēmai veltītā numura diskusijā māksliniece Paula Zariņa–Zēmane, grafoloģe Anita Millere, skolotāja Inga Treice un akordeonists Māris Rozenfelds runā par rokraksta veidošanos un tā izmaiņām dzīves laikā, kā arī par rokraksta saistību ar cilvēka personību. Tāpat žurnālā atrodams raksts par vēstuļdraugiem 20. gadsimta sākumā un divtūkstošajos gados, eksperiments ar mūsdienu vizuālo valodu — emociju ikonām jeb «emoji», kā arī lasāmas mūziķa un komponista Jēkaba Nīmaņa piezīmes no ceļojuma pa Indiju.

Literatūras sadaļā publicēts Mārtiņa Pommera stāsts «Cilvēks uz soliņa», bet ilustrācijas un šī numura vāka noformējumu veidojusi māksliniece Maija Kurševa. Modes lappusēs šoreiz attēlota nakts izbraucienu romantika — modes fotosesijas autores ir stiliste Jūlija Volkinšteine un fotogrāfe Evita Goze.

 

Žurnālu «Veto» iespējams iegādāties «Narvesen» preses tirdzniecības vietās, lielākajās «Jānis Roze» grāmatnīcās, lielveikalos, dzīvesstila veikalos, muzejos un izstāžu zālēs. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.