Foto — Jūlija Prohorenkova

Šovakar, 5. jūlijā, veikalā «Paviljons» tiks prezentēta zīmola «Collar» un fotogrāfes Vikas Anisko kopīgi radītā peldkostīmu kapsulkolekcija «Vika Anisko x Collar». Tajā zīmola askētiskos peldkostīmus papildina Vikas akvareļi.

Ziņas Fold 5. jūlijs, 2017

Kolekcijas peldkostīmu dizains tapis kā atsauce uz harmonijas un iekšēja emocionālā līdzsvara meklējumiem un tiekšanos pēc domu kārtības. Šie ikdienišķie, katram individuālie rituāli bieži vien citu acīm paliek apslēpti. Tādēļ kapsulkolekcija ļauj pietuvoties fotogrāfes Vikas Anisko radošajam procesam un pieredzēt tā rezultātu — akvareļu gleznojumus, kuriem par audeklu kļuvušas «Collar» tīrās, askētiskās peldkostīmu formas. Vikai šis ir jauns izteiksmes veids, jo līdz šim viņas darbi galvenokārt saistījušies ar modes, portretu un klusās dabas fotogrāfijām.

Zīmola pārstāve Ieva Laube atklāj, ka sadarbība aizsākusies pavisam dabiski, abām iesaistītajām pusēm aptverot, ka tās vēlas runāt par unikālu, katram cilvēkam individuālu skaistumu, veselīgu attieksmi pret ķermeni, pārliecinātu personību un ikkatram īpašu iekšējo būtību, attālinoties no standartizētiem pieņēmumiem, kādu modes industrijā joprojām nav mazums. Individualitāte atklājas arī kapsulkolekcijas peldkostīmu modeļos, starp kuriem divus pilnīgi vienādus atrast nav iespējams.

Kapsulkolekcijas «Vika Anisko x Collar» prezentācija notiks 5. jūlijā plkst. 19.00 veikalā «Paviljons», Tērbatas ielā 55, Rīgā. Raksturīgi «Collar» kolekciju prezentācijām, arī šī būs modes pasākumu formātam neierasta un ietvers performances elementus.