Foto — Jūlija Prohorenkova

Peldkostīmu zīmols «Collar» piedāvā rudens–ziemas 2014/15 kolekciju «Captured», kurai iedvesma rasta ziemas peldes rituālā, kas stiprina garu, saglabā jaunību un norūda ķermeni.

Ziņas Ieva Laube 2. jūnijs, 2014

«Collar» dizaineri Montu Apsāni saista cilvēki, kuri piekopj neparastu dzīvesveidu vai kurus raksturo kāda savdabīga personīga aizraušanās. Tā tapusi kultūristēm veltītā aizvadītās sezonas kolekcija «Black Line», kas zīmola koncepcijā ienesusi divdaļīgus peldkostīmus un aksesuārus, un jaunā «Capture» līnija, ko iedvesmojušas ziemas peldētājas, kuras drosmīgi dodas salā kailas.

Kolekciju veido askētiska piegriezuma kopējie un atsevišķie peldkostīmi un īsas tunikas, kā arī aksesuāri — gaisīgas tīklveida peldcepures, kuras valkājamas gan peldoties, gan ikdienā, lai pasargātu matus no saules un vēja. Pavisam pazust skatienam var zem «Saules slēpņa» — ķermeni aizsedzoša tīkla, kas tapis sadarbībā ar rotu mākslinieci Alisi Tālbergu, kura izveidojusi tuniku balstoša galvas lietussarga mehānismu.

«Captured» modeļi izgatavoti no likras un neilona Baltijas jūras piekrastes rudens un ziemas nokrāsās: tumši un vēsi violeti, maigas pasteļkrāsas, balti pelēki, vecrozā un perlamutra. Visi tērpi un aksesuāri ir Latvijā tapis roku darbs un pieejami iegādei jau no šodienas.