Publicitātes attēls

No 6. līdz 8. oktobrim Ķīpsalā notiks Rīgas starptautiskā dizaina izstāde «Design Isle 2017», kurā varēs apskatīt Baltijas uzņēmumu, profesionāļu un studentu dizaina darbus. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar nozares jaunumiem, satikt dizainerus, smelties iedvesmu, kā arī iepirkties.

Ziņas Fold 26. septembris, 2017

Izstādē «Design Isle 2017» būs apskatāmas mēbeles, gaismas ķermeņi, apģērbi un aksesuāri, dzīvesstila preces un citi dizaina objekti, ko prezentēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņēmumi. Izstādē visu trīs dienu garumā varēs satikt dažādu jomu dizainerus un saņemt konsultācijas. Otro reizi izstādes «Design Isle» ietvaros notiks arī Baltijas dizaina gadatirgus.

Ar svaigām idejām un neordināriem risinājumiem sola pārsteigt Latvijas dizaina skolu un augstskolu audzēkņi, kas izstādē prezentēs savus diplomdarbus un radošos projektus. Savukārt tiem, kas vēl tikai plāno apgūt dizainu, izstādē būs iespēja iepazīt, salīdzināt un izvēlēties piemērotāko izglītības iestādi.

Jau tradicionāli izstādē varēs apskatīt profesionālas žūrijas izraudzītus Latvijas dizaina darbus. Konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017» dalībnieku vidū ir gan profesionāļi, gan skolu un augstskolu audzēkņi. Šogad profesionāļu konkursā darbi tika pieņemti trīs kategorijās — interjera dizains (vides dizaina kategorija), mēbeļu dizains (lietu dizaina kategorija) un prečzīmes jeb logotipu dizains (saziņas dizaina kategorija). Mēbeļu dizaina labākie darbi būs apskatāmi arī klātienē, ikviens interesents varēs aprunāties ar šo darbu autoriem.

Esošie un topošie dizaineri aicināti apmeklēt semināru «Dizaina nākotnes profesijas». Precīzs tā norises laiks un programma drīzumā tiks izziņoti izstādes mājaslapā.

Vienlaikus ar dizaina izstādi notiks arī starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma izstāde «Baltic Furniture 2017», kurā piedalīsies vadošie Baltijas ražotāji un tirgotāji.

«Design Isle» rīko BT 1 un LDS ar Rīgas Tehniskās universitātes atbalstu, savukārt konkursu «LDS balva dizainā 2017» — LDS sadarbībā ar LTRK, Latvijas Republikas Patentu valdi un BT 1.

Vairāk par izstādi un to pavadošajiem pasākumiem iespējams uzzināt «Design Isle» mājaslapā un Facebook lapā. Izstāde norisināsies no 6. līdz 8. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalas ielā 8, Rīgā.