«KiDSON» — «NORDI Furniture». Publicitātes foto

No 6. līdz 8. oktobrim Ķīpsalā norisināsies Rīgas starptautiskā dizaina izstāde «Design Isle 2017». Tajā varēs apskatīt Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafikas dizaina darbus. Izstādes ietvaros radošos projektus prezentēs profesionālo skolu audzēkņi, tiks sadalītas Latvijas Dizaineru savienības piešķirtās balvas, norisināsies Baltijas dizaina gadatirgus, kā arī nākotnes dizaina profesijām veltīta diskusija.

Ziņas Fold 5. oktobris, 2017

Konkurss «LDS balva dizainā 2017»

Šogad «LDS balva dizainā 2017» profesionālajā konkursā darbi tika pieņemti divās kategorijās — lietu (mēbeļu) un vides dizaina, bet skolu konkursā trīs — interjera, lietu un saziņas dizaina kategorijās. Rīkotāji informē, ka saņēmuši vairāk nekā 100 pieteikumu. Iesniegtie darbi būs apskatāmi izstādē «Design Isle», bet konkursa uzvarētāji tiks izziņoti 6. oktobrī laureātu apbalvošanas ceremonijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Konkursa darbu vidū atrodams ķeblis no kolekcijas «Šķiedra», kas atgādina no jūras izskalotu koku, moduļveida mantu glabāšanas sistēma, koka krēsls «FH 7» divās krāsu variācijās, kas ir «Black FXZ» (ražotājs «Tilibs & Lācis») kolekcijas papildinājums, moduļu plaukts «Tetris» (ražotājs «Feidi»). Uz labākā titulu konkursā pretendē arī gulta «Petra» (ražotājs «Nakts Mēbeles»), bet «NORDI Furniture» konkursam pieteikuši melnu bērnu gultu no jaunās bērnu un pusaudžu mēbeļu kolekcijas «KiDSON». Bērnu mēbeles konkursā pārstāv arī komplekts «Mākonītis» («Furniture dreamer»), bet dizaineris Ernests Vītiņš iesniedzis oriģinālu stikla krāvuma solu kompozīciju.

Diskusija «Dizaina profesiju rītdiena»

6. oktobrī plkst. 13.00 izstādes ietvaros Ķīpsalas izstāžu hallē notiks diskusija «Dizaina profesiju rītdiena», uz kuru aicināti esošie un topošie dizaina profesionāļi, dizaina pasūtītāji un lietotāji. Diskusijas mērķis ir izcelt nepieciešamās dizainera prasmes atbilstoši mainīgajām tehnoloģiju iespējām un sabiedrības prasībām, un tajā tiks spriests par to, kādas pārmaiņas skars dizaina profesionāļus, un kā tām pielāgojas izglītības programmas un darba tirgus. Diskusijā piedalīsies Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore Aija Freimane, uzņēmuma «Vividly» partnere un stratēģiskā plānotāja Alina Dolmate, e–komercijas uzņēmuma «Scandiweb» dibinātājs un direktors Antons Sapriko, kā arī arhitekts, interjera dizaineris un uzņēmuma «Inra dizains» vadītājs Imants Rubīns.

Jauno dizaineru darbi

«Design Isle» būs pārstāvētas vairākas Latvijas dizaina skolas un augstskolas, tostarp būs skatāma Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Dizaina tehnoloģiju institūta studentu tematiskā ekspozīcija «RTU dizaina tehnoloģiskie izaicinājumi». Tajā būs eksponēts Andas Birģeles skrejritenis «Žvik», Māras Skujas veidotā galda spēle cilvēkiem ar redzes traucējumiem, Laumas Ratenieces lampa, kuras pamatā ir lietussarga konstrukcija, Līgas Graudiņas radītās bērnu ragaviņas, Anastasijas Žoidas bērnu gulta «Napī», Lienes Dzenes izstrādātais kaķu barošanas trauks «MinCo» un citi izstrādājumi.

Savukārt PIKC Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolas ekspozīcijā būs skatāmi studentu kvalifikācijas darbi, kas septembra nogalē tika prezentēti «London Design Fair» Londonā.

 

Vairāk par izstādi «Design Isle», tās dalībniekiem un to pavadošajiem pasākumiem iespējams uzzināt «Design Isle» mājaslapā un Facebook lapā. Izstāde norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalas ielā 8, Rīgā. Paralēli Ķīpsalā norisināsies starptautiskā mēbeļu, interjera un apgaismojuma  mēbeļu izstāde «Baltic Furniture».