Foto — «Nakts mēbeles»

No 18. līdz 20. oktobrim izstādes «Design Isle 2019» un «Baltic Furniture 2019» Ķīpsalā pulcēs vairāk nekā 300 dizainerus un uzņēmumus, kas apmeklētājus iepazīstinās ar vismaz 50 zīmolu jaunāko mēbeļu un dizaina kolekcijām. Turpat norisināsies dažādi informatīvie pasākumi, kas paredzēti gan nozares profesionāļiem, gan interesentiem.

Ziņas Fold 17. oktobris, 2019

«Šogad dizaina izstāde pārsteigs ne tikai ar rekordlielu dalībnieku skaitu, kas sagādājuši milzum daudz jaunumu, bet arī ar nebijušu atmosfēru,» stāsta Rīgas starptautiskās dizaina izstādes «Design Isle 2019» projekta vadītājs Mārtiņš Baltmanis. Kā ierasts, tajā varēs apskatīt Baltijas dizaina uzņēmumu, profesionāļu un studentu rūpnieciskā, modes, vides, interjera, foto un grafikas dizaina darbus, kā arī iegādāties preces Baltijas dizaina gadatirgū. Izstādes laikā norisināsies semināri, meistarklases, apmeklētājiem būs iespēja saņemt dizaineru konsultācijas. 18. oktobrī profesionāļi un studenti aicināti apmeklēt pasākumu «Latvijas dizains un dizaina aizsardzība Latvijā», ko rīko Latvijas Dizaineru savienība (LDS) sadarbībā ar Patentu valdi. Tā pirmajā daļā notiks britu autores un radošo industriju konsultantes Alisonas Brenegenas (Alison Branagan) grāmatas «Uzņēmējdarbības rokasgrāmata māksliniekiem un dizaineriem» prezentācija, kam sekos Brenegenas un citu ekspertu lekcijas.

Vairāki Latvijas ražotāji Ķīpsalā prezentēs savus jaunumus, piemēram, vannasistabas produktu zīmols «PAA» iepazīstinās ar «made–to–measure» konceptu, kas ļauj vannas, izlietnes un dušas paliktņus pielāgot dažādām telpām un īpašnieka vēlmēm, «Nakts mēbeles» nāks klajā ar jaunu guļamistabas mēbeļu kolekciju «Sofija» un klienta vajadzībām pielāgojamu iebūvējamo skapi. Tāpat Ķīpsalā varēs apskatīt «Nordi Furniture» izgatavoto «European Product Design 2018» balvas ieguvēju — «Kidson» kolekcijas bērnu gultiņu un jaunumu — izvelkamo gultu.

LDS ekspozīcijā varēs novērtēt konkursos «Trauki» un «Dizaina arēna 2019» iesniegtos dizaina objektus. Starp profesionālo vidusskolu un augstskolu audzēkņu kvalifikācijas darbiem un diplomdarbiem ir gan modulāras mēbeles bērniem, gan darba lampas un galdi, kā arī dažādi aksesuāri. Abu LDS organizēto konkursu uzvarētāji 18. oktobrī tiks sumināti apbalvošanas ceremonijā, kas šoreiz norisināsies VEF kvartāla kultūras un mākslas telpā «Vasarnīca».

Paralēli «Design Isle 2019» notiks arī izstāde «Baltic Furniture 2019», kurā varēs aplūkot jaunākās mēbeļu kolekcijas, tendences interjera iekārtojumā un saņemt padomus, kā atsvaidzināt savu mājokli.

«Design Isle» rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar LDS.

 

Vairāk par izstādēm un tās pavadošo programmu iespējams uzzināt pasākumu mājaslapā un Facebook lapā. Izstāde norisināsies no 18. līdz 20. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalas ielā 8, Rīgā.