Publicitātes attēls

Apgāds «Jumava» šovasar laidis klajā Alisonas Brenegenas (Alison Branagan) grāmatas «Uzņēmējdarbības rokasgrāmata māksliniekiem un dizaineriem» tulkojumu latviešu valodā. Izdevums paredzēts radošo industriju profesionāļiem, kuri vēlas iegūt biznesa uzsākšanai un attīstīšanai nepieciešamās zināšanas un iemaņas.

Ziņas Fold 19. augusts, 2019

Alisona Brenegena ir pieredzes bagāta uzņēmējdarbības konsultante radošo industriju pārstāvjiem, vairāku grāmatu autore un lektore Centrālajā Sentmārtina Mākslas un dizaina koledžā Londonā. «Uzņēmējdarbības rokasgrāmata māksliniekiem un dizaineriem» (Essential Guide to Business for Artists & Designers) ir viņas populārākais darbs, kura pārizdotā un papildinātā versija 2017. gadā nāca klajā izdevniecībā «Bloomsbury Academic», bet šovasar latviešu valodā izdota apgādā «Jumava».

Šīs grāmatas mērķis ir palīdzēt māksliniekiem, dizaineriem, fotogrāfiem, amatniekiem un citu radošo profesiju pārstāvjiem pieņemt pamatotus lēmumus par savu biznesu, izvairīties no elementārām kļūdām un nopelnīt pieklājīgu iztiku, strādājot savā laukā. Rokasgrāmata sniedz pārskatu par uzņēmējdarbības uzsākšanu radošajās industrijās, piedāvā diagnostikas rīkus, «prāta kartes» un biznesa prasmju vingrinājumus. 350 lappušu biezajā izdevumā ir 14 tematiskas nodaļas, tostarp «Kā padarīt radošo darbību par ienākumu avotu», «Biznesa plānošana», «Finansējums un sponsorējums», «Pašpārliecība un biznesa sarunu taktika», «Inovācijas un nākotnes tendences» un citas.

«Vairums Latvijas radošo industriju uzņēmumu izmanto ārštata darbinieku pakalpojumus, pielāgojoties dizaineru vēlmei allaž darboties pie vairāk nekā viena projekta. Savā ikdienā redzu, ka jaunie dizaineri ir īpaši prasmīgi mākslas izpausmēs, bet nav apguvuši uzņēmējdarbības pamatus, lai ne tikai nodrošinātu sevi finansiāli, bet arī aizsargātu savu unikālo darbu. Šī grāmata palīdzēs jaunajiem radošo industriju censoņiem apgūt pamatprincipus patstāvīgas un veiksmīgas karjeras sākšanā,» grāmatas anotācijā raksta radošās digitālās aģentūras «Wrong Digital» digitālo projektu vadītāja Beāte Broka.

«Uzņēmējdarbības rokasgrāmata māksliniekiem un dizaineriem» izdošanu latviešu valodā rosinājusi Latvijas Dizaineru savienība, atbalstījusi Patentu valde.