Publicitātes foto

Stikla mākslinieces Baibas Dzenītes zīmols «Baiba Glass» iepazīstina ar miglas iedvesmotu trauku kolekciju «Calm». To veido četru dažādu izmēru vāzes un augļu trauks, kas veidoti brīvi pūstā stikla tehnikā. Līdz 8. oktobrim kolekcija būs apskatāma Rīgas starptautiskajā dizaina izstādē «Design Isle».

Ziņas Fold 6. oktobris, 2017

Zīmola «Baiba Glass» radītāja, stikla māksliniece Baiba Dzenīte stāsta, ka migla viņu valdzina ar savu noslēpumainību un rasas pilienu mainīgajām formām, kas bijušas pamatā jaunākās trauku kolekcijas «Calm» veidošanai. Vāzes un augļu trauks darināti brīvi pūstā stikla tehnikā, izmantojot kristāldzidru stiklu. Katru trauku caurvij balta, dūmakaina līnija, bet reljefs veido rasas pilienu efektu, piešķirot izstrādājumiem optisko ilūziju elementu. Kolekcijas trauki ir roku darbs, un neparastā reljefa iegūšanai tiek izmantots sens linu apstrādes darbarīks, tādējādi piešķirot šim artefaktam jaunu funkciju.

Baibas Dzenītes interese par stikla iespējām veidojusies jau mācoties Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolā, bet šogad māksliniece ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas nodaļā. Studiju laikā Baiba īpašu uzmanību pievērsusi tieši pūstā stikla tehnikai, viesojusies rūpnīcās Čehijā un praktizējusies «Glass Remis» studijā Lietuvā. Viņas radītais zīmols «Baiba Glass» piedāvā dažādus stikla izstrādājumus un dizaina priekšmetus, bet pati Baiba ar saviem darbiem regulāri piedalās starptautiskās izstādēs un konkursos. Šobrīd, sadarbojoties ar Annu Varnasi un Ievu Zemīti, Baiba Dzenīte strādā pie stikla studijas «Glass Point» izveidošanas Grīziņkalnā.