Vāze «Venus Dream» — Baiba Dzenīte. Publicitātes foto

No 14. līdz 19. jūlijam Rīgā, Valdemāra ielā 27 būs skatāma stikla mākslinieces Baibas Dzenītes personālizstāde «Venus Dream», kas pagājušajā gadā tika izrādīta 8. Eiropas Stikla mākslas festivālā. «Venus Dream» ir mākslinieciska metafora par mūžīgo laika un dzīves ritējumu un tā izpausmēm «šeit un tagad». Pēc izstādes noslēguma Rīgā, no 21. jūlija līdz 21. augustam, «Venus Dream» būs aplūkojama Līvānu Stikla un amatniecības centrā.

Ziņas Fold 13. jūlijs, 2023

Baiba Dzenīte ir starptautiski atzīta stikla māksliniece un zīmola «Baiba Glass» dibinātāja. Viņas darbus raksturo no dabas fenomeniem iedvesmotas mākslinieciskas formas, ko Baiba iemūžina caurspīdīga stikla slāņos. Māksliniece specializējas karstā stikla tehnikās un stikla tonēšanā, kas atgādina gleznošanu stiklā.

 

Izstādes «Venus Dream» vizuālā un poētiskā valoda atklāj Baibas Dzenītes pasaules uztveri un iekšējās izjūtas, aicinot skatītājus ielūkoties sevī un rast dzīves patiesās vērtības. Vienlaikus mākslinieces veidotie darbi ir apliecinājums stikla pūšanas amata prasmei, kas mūsdienās strauji izzūd. Personālizstāde savu debiju piedzīvoja pagājušā gada oktobrī 8. Eiropas Stikla mākslas festivālā Vroclavā Polijā, prezentējot Baltijas valstu reģiona mūsdienu stikla mākslas tendences. Vairāki Baibas darbi no šīs izstādes ir piedalījušies arī starptautiskās izstādēs un konkursos Itālijā — prestižajā «Venice Glass Week» un «Milano Vetro».

 

Lai aplūkotu izstādi Rīgā, Valdemāra ielā 27, interesenti aicināti pirms tam vienoties par apmeklējuma laiku, zvanot Baibai pa tālruni +37129951699. Mākslinieces personālizstāde Līvānu Stikla un amatniecības centrā apmeklētājiem būs atvērta no 21. jūlija līdz 21. augustam.