Interjers — «Lolot design». Publicitātes foto

Dizaineres Santas Meikulānes veidotais interjers brīvdienu mājai Cēsīs, kas pazīstama arī ar nosaukumu «Villa A», ieguvis prestižo «Amerikas Arhitektūras balvu 2017» («American Architecture Prize»), kas 27. oktobrī tiks svinīgi pasniegta Ņujorkā, ASV. Arhitektu biroja «Outofbox» un «Lolot design» projekts jau iepriekš uzvarējis arī starptautiskajā arhitektūras un dizaina konkursā «Architizer A+Awards».

Ziņas Fold 10. oktobris, 2017

Brīvdienu mājas «Villa A» projekta autori ir arhitektu biroja «Outofbox» arhitekti Pēteris Bajārs un Toms Loris, bet tās interjeru veidojušas «Lolot design» dizaineres Santa Meikulāne un Zane Kubiloviča.

Konkursā «Amerikas Arhitektūras balva 2017» ēkas interjera dizains uzvarējis kategorijā «Mājas interjers». «Amerikas Arhitektūras balva» tiek pasniegta 41 kategorijā, un ir viens no prominentākajiem konkursiem nozarē, kurā uzvarētājus izvēlas pieredzējusi žūrija vairāk nekā 30 cilvēku sastāvā. Balva radīta, lai atklātu un pasaulei parādītu talantīgākos arhitektus un interjera dizainerus — vizionārus un viņu pārsteidzošos darbus. Visi konkursa uzvarētāji apskatāmi tā mājaslapā.

«Mēs dzīvojam globālā pasaulē un radošums bez robežām ir jaunā mūsdienu realitāte. Tāpēc visam, kas top Latvijā, ir jātiek radītam ar apziņu, ka tas ir pietiekami labs pasaulei. Un nav no svara, vai tās ir nozīmīgas sabiedriskās celtnes vai privātmājas, jo videi ir vienlīdz liela nozīme gan makro, gan mikro līmenī,» komentē dizainere Santa Meikulāne, kuras projektam «Amerikas Arhitektūras balva» nav pirmais starptautiskais sasniegums. Projekta autori jau maijā Ņujorkā saņēma starptautiskā arhitektūras un dizaina konkursa «Architizer A+Awards» balvu par uzvaru publiskajā balsojumā kategorijā «Dzīvojamās ēkas interjera dizains».

Plašāk par brīvdienu māju un tās arhitektūras risinājumiem iespējams lasīt FOLD februāra rakstā.