Attēls — Reinis Pētersons

Režisora Edmunda Jansona jaunākā animācijas īsfilma «Bize un Neguļa» uzvarējusi trīs Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» kategorijās — labākā animācijas filma, labākā animācijas filmas režija un labākais scenārijs. 25. novembrī kinoteātrī «Splendid Palace» notiks «Bize un Neguļa» īpašais seanss, tikšanās ar autoriem un darbnīcas bērniem.

Ziņas Fold 22. novembris, 2017

Animācijas filma «Bize un Neguļa» pirmizrādi piedzīvoja šī gada septembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmā «Kids Weekend». 25 minūšu garā filma ir stāsts par iztēles bagātu, aktīvu meiteni Bizi, kura kopā ar labāko draugu Neguļu nepacietīgi gaida ziemas brīvdienas, tomēr šogad īsi pirms svētkiem pasaulē ierodas Brālītis, un viss apgriežas kājām gaisā. No laukiem atbrauc Vecmāmiņa, jo vecākiem vairs nav laika ar Bizi iet uz slidotavu, bet Bizei un Neguļam jaunā kārtība nepatīk. Tāpēc viņi izdomā plānu — Brālīti un Vecmāmiņu aizsūtīt lidojumā uz Mēnesi un pilnībā atgūt vecāku uzmanību.

Neatkarīgās animācijas studijas «Atom Art» producētās filmas radošā komanda ir Latvijā iemīļoto «Lupatiņu» cikla filmu autori: režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons un galvenais animators Mārtiņš Dūmiņš. Filmas idejas un scenārija autore ir Lote Eglīte, producente Sabīne Andersone, mūzikas komponists Ģirts Bišs, bet mūziku ieskaņojusi muzikālā apvienība «Brokastis četratā». Filmas varoņu balsu ieskaņošanā piedalījušies Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, bet galveno Bizes lomu ieskaņojusi deviņgadīgā Nora Džumā.

Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» apbalvošanas ceremonijā, kas notika 13. novembrī, «Bize un Neguļa» tika sumināta kā labākā animācijas filma, Lote Eglīte ieguva labākā scenārista titulu, bet Edmunds Jansons tika atzīts par labāko animācijas filmas režisoru.

25. novembrī īsfilmu varēs noskatīties kinoteātrī «Splendid Palace». Pēc seansa paredzētas sarunas ar filmas autoriem un animācijas filmu veidošanas radošās darbnīcas bērniem.

FOLD filmu par «Atom Art» dibinātāja, animatora Edmunda Jansona darbu iespējams noskatīties šeit.