Foto — Pēteris Vīksna

Līdzņemšanai draudzīgā formātā iznācis bilingvālā grāmatžurnāla «Benji Knewman» septītais laidiens, kam šoreiz ir divi dažādi vāki. Savukārt izdevuma iekšlapās, kā ierasts, meklējami vizuāli stāsti un saistošas intervijas.

Ziņas Fold 18. janvāris, 2018

«Benji Knewman» iznāk jau trīs gadus, un tā misija vienmēr bijusi stāstīt Latvijas stāstu starptautiskā valodā — caur saturu un dizainu. Jaunākajā izdevumā viens no centrālajiem stāstiem ir «Benji Knewman» latviešu valodas vārdnīca, kam vizuālo noskaņu veidojušas dizainere Daniela Treija un fotogrāfe Aiga Ozoliņa. «Benji Knewman» divus gadus veido pats savu latviešu valodas vārdnīcu, un jaunākie šķirkļi regulāri tiek publicēti «Benji Knewman» sociālajos tīklos. Jau ierasts, ka latvieši pie tiem atzīmē savus ārzemju draugus — lai mācās latviešu valodu.

«Benji Knewman» septītajā laidienā lasāma intervija ar Zaigu un Māri Gaiļiem, kuru veidotajai kulta grāmatai «Mēbeles jauniem cilvēkiem» nupat apritēja 30 gadi kopš tās izdošanas, kā arī saruna ar Maskavas fotogrāfu Jegoru Zaiku, kurš dzīvo un strādā Rīgā un uzskata, ka ikvienam kādu laiku jāpadzīvo ārpus savas dzimtenes. Maiks Koljērs, britu žurnālists, kurš pārcēlies uz dzīvi Cēsīs, dalās savās piezīmēs par latviešu gleznotāju Vilhelmu Purvīti, bet Mārtiņš Ķibilds apskata padomju laiku arhitektūru Rīgā un Jūrmalā, kas mūsdienās kā magnēts pievelk filmu un reklāmu režisorus.

Šim numuram ir divi dažādi vāki — lasītāji var izvēlēties katrs savu vai pilnai kolekcijai iegādāties pa eksemplāram no katra. «Benji Knewman» redaktore Agnese Kleina atklāj, ka pie šāda risinājuma kopā ar dizaineri Madaru Krieviņu nonākušas pavisam vienkārši — viņas neesot varējušas izvēlēties starp divām fotogrāfijām, tāpēc izmantojušas abas.

Grāmatžurnāls «Benji Knewman» nopērkams Rīgas veikalos «Paviljons», «Riija», «Kolekcionārs», «Manilla», «Nice Place Telpa», galerijā «Istaba», grāmatnīcās «Globuss», kā arī internetā. Grāmatžurnāls nopērkams arī Kanādā, ASV, Nīderlandē, Lielbritānijā, Austrijā, Libānā, Austrālijā, Jaunzēlandē un citur — kopā 22 valstīs.