Foto — «Madara Cosmetics»

Lai arī Ziemassvētku laiks jau garām, gada sniegotajā sezonā turpina priecēt dabīgās kosmētikas zīmols «Madara Cosmetics», kas pērnā gada nogalē laida klajā īpašu svētku kolekciju «Happy Skin 2017». Kosmētikas produktu iepakojumu dizainu īpaši izteiksmīgu padara Anetes Meleces dzīvespriecīgās ilustrācijas.

Ziņas Veronika Viļuma 28. februāris, 2018

Ziemassvētku dāvanu klāstā ar pārdomātu iepakojumu dizainu izcēlās zīmola «Madara Cosmetics» svētku kolekcija «Happy Skin 2017», piedāvājot ķermeņa un sejas kopšanas produktus un to komplektus zīmolam neierasti drosmīgās krāsās. Kolekcijā ietilpst dažādu veidu, tekstūru un aromātu ziepes, roku krēms, kā arī svētku komplekts «May Birds Come Closer». Komplekta kārbiņā atrodami pāris no zīmola populārākajiem produktiem — micelārais ūdens un attīrošais sejas skrubis. Tomēr, neparastākais, pati kastīte radīta tā, lai to varētu pārvērst putnu barotavā — iepakojumā pievienots arī koka irbulītis, uz kura nolaisties, piemēram, zīlītei vai sarkankrūtītim.

Visus svētku kolekcijas iepakojumus rotā Šveicē dzīvojošās Latvijas ilustratores Anetes Meleces zīmējumi, kas izmantoti arī pastkartītēs un uzlīmēs. Meleces rokraksts ir košs, sirsnīgs un asprātīgs. Viņa strādājusi pie dažādiem projektiem, veidojusi ilustrācijas bērnu grāmatām, kā arī radījusi starptautisku atzinību guvušas animācijas filmas. Sadarbībā ar «Madara Cosmetics» jau iepriekš tapušas ilustrācijas zīmola bērnu kosmētikas līnijas «EcoBaby» iepakojumam. «Ilustrācija ir iztēle, kas padarīta redzama. Tā nepretendē uz patiesību, vienkārši ierosina vēl vienu veidu, kā uzlūkot lietas,» saka Anete.

Savukārt zīmola «Madara Cosmetics» galvenā dizainere un radošā direktore ir uzņēmuma līdzdibinātāja Liene Drāzniece, kura šogad ir arī viena no Latvijas Dizaina gada balvas 2018 žūrijas loceklēm. Liene stāsta, ka plāno arī turpmāk sadarboties ar māksliniekiem un ilustratoriem, jo tā ir iespēja dzīvīgi paust zīmolam aktuālās sajūtas un veidot tā tēlu. Arī iepriekšējais svētku komplekts bija sadarbības rezultāts — tā tapšanā piedalījās māksliniece–kolāžu meistare Egija Zīrāpa. Liene atklāj, ka vietu mākslai «Madara Cosmetics» komanda atradusi arī uzņēmuma biroja telpās un konceptsalonā «Madara Skin Cafe», kuru sienas rotā Daigas Krūzes gleznojumi.