Publicitātes attēls

5.–9. martā trešo gadu pēc kārtas visā Eiropā norisinās «Startup Europe Week 2018» jeb Eiropas start–up uzņēmējdarbības nedēļa. Tās ietvaros 7. martā Microsoft Inovāciju Centrā notiks vienīgais SEW18 pasākums Latvijā, kura diskusiju apmeklēt aicināts ikviens interesents.

Ziņas Fold 6. marts, 2018

Trešdien, 7. martā Rīgā tehnoloģiju, start–up, politikas un dzīvesstila festivāls «Digital Freedom Festival», kas šogad norisināsies no 30. novembra līdz 1. decembrim, kopā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā organizē vienīgo «Startup Europe Week 2018» (SEW18) pasākumu Latvijā, kas pulcēs valsts un start–up pārstāvjus, lai risinātu Latvijas un Eiropas līmeņa izaicinājumus, kas saistīti ar jaunuzņēmumu darbu.

Diskusijā piedalīsies Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka, Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Rīgas Tehniskās universitātes zinātņu prorektors profesors Dr. sc. ing. Tālis Juhna, Latvijas Start–up uzņēmumu asociācijas Startin.lv valdes loceklis Sergejs Jakimovs, «Infogram» un «Riga Tech Girls» līdzdibinātāja Alise Semjonova, «Toneboard» vadītājs Mārtiņš Vaivars, «DigiPulse» vadītājs un līdzdibinātājs Normunds Kvilis, kā arī «Digital Freedom Festival» līdzdibinātāja un Startin.lv valdes locekle Dagnija Lejiņa.

SEW2018 misija ir informēt vietējos uzņēmējus par esošajām atbalsta iespējām un izcelt gan vietējās, gan reģiona iniciatīvas, iesaistot visus ekosistēmas dalībniekus, kā arī piedāvāt tīklošanās iespējas. Šī nedēļa ir lielākā jaunuzņēmumu kustība Eiropā.

«Baltijas valstis strauji attīstās kā tehnoloģiju un jaunuzņēmumu centrs, un mēs varam ar to lepoties. Piemēram, šonedēļ Eiropā vadošā B2B akseleratora programma «Startup Wise Guys» uzsākusi divas jaunas programmas Latvijā, kuras būs turbo dzinējs jaunuzņēmumu ideju izaugsmei un realizācijai. Lai pozitīvā dinamika turpinātos, esošajiem un topošajiem uzņēmējiem ir jāzina un jāsaprot, kādu atbalstu inovatīvo biznesa ideju īstenošanai var saņemt pašvaldības, valsts un Eiropas līmenī. Start–up Eiropas nedēļas pasākumam Latvijā jāiezīmē ceļa karte, kā rīkoties, lai pilnveidotu jaunuzņēmumu darbības vidi,» norāada Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, viena no diskusijas dalībniecēm.

 

SEW18 pasākums notiks 7. martā plkst. 9.00 Microsoft Inovāciju Centrā, Kalpaka bulvārī 4. Interesenti aicināti reģistrēties, lai saņemtu bezmaksas ielūgumu. Pasākums notiks angļu valodā.