DFF vizuālā identitāte — Kristaps Berzinskis, Uldis Leiterts

Tehnoloģiju, jaunuzņēmumu, politikas un dzīvesstila festivāls «Digital Freedom Festival» (DFF), kas 14. un 15. novembrī notiks Rīgā, izsludinājis oficiālo programmu. Divu dienu laikā vairāk nekā 110 runātāji no visas pasaules dalīsies ar iedvesmas stāstiem un zināšanām par to, kā uzņēmējiem, sabiedrībai un politiķiem labāk sadarboties un izmantot tehnoloģiju radītās priekšrocības.

Ziņas Fold 4. novembris, 2019

DFF jaunums ir Kopienas diena 14. novembrī, kad sadarbībā ar festivāla partneriem un tehnoloģiju ekosistēmas dalībniekiem dažādās vietās Rīgā notiks praktiski semināri, meistarklases, personiskās izaugsmes kursi, jaunuzņēmumu konkursu atlases kārtas un citi pasākumi. Savukārt 15. novembrī –Konferences dienā — Hanzas peronā uz četrām skatuvēm norisināsies diskusijas par cilvēku un tā lomu tehnoloģiju laikmetā, mediju attīstību, nākotnes ekonomiku, zaļajām tehnoloģijām, dzīvesstilu un citām aktualitātēm. Šogad festivāla fokusā ir ilgtspējīgas attīstības mērķi, aicinot ikvienu izvērtēt savu personisko atbildību par to, kā nākotnē dzīvosim. DFF šogad apņēmušies būt «zero–waste» konference, kā arī ievērot dzimumu paritāti — puse runātāju uz festivāla skatuvēm būs sievietes.

14. novembris — Kopienas diena

ISSP Galerijā Berga bazārā notiks Līderības akadēmija, kas sniegs praktiskas un iedvesmojošas zināšanas ceļā uz izcilību. Festivāla VIP biļešu īpašnieki varēs apmeklēt inovāciju vadītāja, iedvesmojošā runātāja Karla Onorē (Carl Honore) un korporatīvo inovāciju stratēģijas konsultanta Arta Cicena meistarklases.

«Swedbank» koprades telpā «DoBe» notiks «500Startups», «Rockstart» un «Latvijas valsts mežu» jaunuzņēmumu konkursu priekšatlases kārtas.

«Norden» birojā norisināsies «Hack Academy», kurā grāmatas «The Laws of Brand Storytelling» līdzautore Džesika Džolio (Jessica Gioglio) dalīsies ieteikumos, kā izveidot veiksmīgu zīmola stāstniecības stratēģiju, bet talantu meklētāja Jekaterina Jacemeneva un komunikāciju stratēģe Džūlija Belkina («FindaNode» dibinātājas) sniegs padomus, kā izdzīvot mainīgajos personāla atlases džungļos. Personāla vadības speciāliste Diāna Stankevica stāstīs, kā uzlabot komandas sniegumu, savukārt darba vides stratēģijas konsultants Oļegs Ņikitins runās par to, kā darba vide ietekmē darbinieku efektivitāti un motivāciju.

Personiskās attīstības akadēmijā «Birojnīcā» festivāla ilggadējais viesis mūks Džons vadīs meditācijas meistarklasi, bet produktivitātes speciālists Stojans Jankovs (Stoyan Yankov) dalīsies ar labākajām stratēģijām un sniegs padomus, kā izveidot un vadīt efektīvas mentoringa grupas. Līderības un uzvedības zinātnes konsultante Satu Almana (Satu Ahlman) vadīs meistarklasi par miega un stresa vadību, savukārt garīgās veselības sludinātājs Stjuarts Rodžers (Stewart Rogers) stāstīs, kā paātrināt darba procesu, uzlabojot koncentrēšanos un izmantojot garīgo vingrošanu.

15. novembris — Konferences diena Hanzas peronā

Konferences dienā uz galvenās — Nākotnes skatuves — spoži ārvalstu un vietējie runātāji diskutēs par tehnoloģiju ietekmi uz mūsu ikdienas dzīvi, medijiem, biznesu un vidi, indivīda lomu un ietekmi uz globāliem procesiem. Uzstāsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, ANO Starptautiskās telekomunikāciju savienības Telekomunikāciju attīstības biroja direktore Dorīna Bogdana–Martina (Doreen Bogdan–Martin), blokķēžu arhitekte Sadžida Zouari (Sajida Zouarhi), Nīderlandes viedās pārvietošanās eksperti un citi ārvalstu lektori.

Uz DFF satura partnera «Delfi Media LAB» skatuves tiks analizētas šobrīd aktuālās mediju tendences jauniešu sasniegšanai, satura pielāgošana mobilajai videi, podkāstu satura aktualitātes un citi jautājumi. Uzstāsies slovāku žurnālists, podkāstu producents Dāvids Tvrdons (David Tvrdon), Tonija Blēra institūta Tehnoloģiju un sabiedrības daļas vadītājs Makss Bevertons–Palmers (Max Beverton–Palmer), «Google Mobile» lietotāju pieredzes speciālists Konors Makgans (Conor McGann) un citi.

Uz «Innovation Bazaar» skatuves sadarbībā ar vairākiem partneriem notiks jaunuzņēmumu konkursi, investoru prezentācijas un ātrie randiņi ar investoriem. Diskusijā «Banka 4.0: Banka visur un mobilie pakalpojumi vispirms» bankas «Citadele» eksperti un pieaicinātie speciālisti diskutēs par to, kā tehnoloģijas maina banku pakalpojumus. Savukārt izglītības eksperti un zinātnieki diskutēs par zinātnes un inovāciju sinerģiju un Latvijas konkurētspēju globālā kontekstā.

Uz Brīvības skatuves noritēs diskusijas par dzīvesstilu digitālajā laikmetā — mūziku, ilgtspējīgu attīstību un tehnoloģiju nozīmi bezatkritumu kustības popularizēšanā un dzīvesveida izmaiņās.

 

Pilna «Digital Freedom Festival» programma un biļetes pieejamas festivāla mājaslapā.