Publicitātes foto

Latvijas ekskluzīvo mēbeļu zīmola «Kanttari» kumode «Hundertwasser 100H2O» ieguvusi pasaules mēroga dizaina apbalvojumu — sudraba godalgu starptautiskā dizaina konkursa «A’ Design Award» kategorijā «Mēbeļu, interjera priekšmetu un mājlietu dizains».

Ziņas Fold 19. aprīlis, 2018

«A’ Design Award» konkurss, kas norisinās Itālijā, tiek rīkots kopš 2010. gada ar mērķi atlasīt, izcelt un popularizēt labākās dizaina prakses un principus, lai dizainerus, uzņēmējus un zīmolus visā pasaulē iedvesmotu radīt augstvērtīgus produktus un projektus. Balvu ieguvējus nosaka starptautiska žūrija, kurā darbojas dažādu jomu eksperti. Pieteikumi tiek izvērtēti, ņemot vērā plašu kritēriju klāstu, tostarp funkcionalitāti, inovācijas, izmantotās tehnoloģijas un citus kritērijus. Visus šī gada konkursa uzvarētājus var apskatīt «A’ Design Award» mājaslapā.

Starp labākajiem konkursa darbiem ir arī Latvijas mēbeļu zīmola «Kanttari» kumode «Hundertwasser 100H2O», kas kategorijā «Mēbeļu, interjera priekšmetu un mājlietu dizains» ieguvusi sudraba godalgu. Tās autors ir «Kanttari» dizainers Renāts Kotļevs sadarbībā ar brāli Ruslanu Kotļevu.

«Konkursā pieteiktais darbs, kumode «Hundertwasser 100H2O», atspoguļo balansu starp ikdienas funkcionalitāti un sirreālu mākslu. Unikāls dizains, kur moderni metālu savienojumi mijas ar asimetriskām līnijām kokā, radot īpašu personificētu piederību un pievienoto vērtību. Iedvesma šim darbam nākusi no slavenā arhitekta Hundertvasera asimetriskā stila,» interjera objektu raksturo Renāts Kotļevs.

Zīmols «Kanttari», kas radīts vien 2017. gada nogalē, janvārī pārstāvēts Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajā mēbeļu izstādē «IMM Cologne» Vācijā, bet septembrī plāno piedalīties dizaina izstādē «Maison&Objet» Parīzē. «Kanttari» kombinē augstvērtīgus kokmateriālus ar krāsainiem metāliem, tā radot greznas mēbeles un dizaina priekšmetus. Zīmola dizaineru fokusā ir kvalitāte un radoša pieeja mēbeļu dizainam.