Publicitātes attēls

Arhitektūras, urbānisma, ainavu plānošanas, dizaina, audio vizuālo mākslu un saistīto jomu studenti aicināti piedalīties starptautiskajā īslaicīgās arhitektūras un pilsētvides plānošanas vasaras skolā «FestivaL’and», kas no 24. jūlija līdz 4. augustam notiks Valmierā.

Ziņas Fold 8. jūnijs, 2018

Vasaras skolu «FestivaL’and» rīko Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultāte sadarbībā ar Valmieras vasaras teātra festivālu (VVTF).

VVTF šogad notiks jau trešo reizi no 3. līdz 5. augustam. Tas attīstās kā pilsētvides laboratorija, identificējot vietas, kas uz festivāla laiku kļūst par īslaicīgām skatuvēm teātra izrādīšanai, tādējādi paplašinot ikviena pilsētas lietotāja pieredzi, veidojot atšķirīgu ierastās pilsētas vides uztveri. Vasaras skola veltīta idejai par mūsdienīgu pagaidu arhitektūru un labiekārtojuma elementiem kā katalizatoru sākotnēji nemanāmiem, bet nozīmīgiem pārmaiņu procesiem pilsētvidē.

Vasaras skolā dalībnieki no Meksikas, Korejas, Itālijas, Spānijas, Ukrainas, Ungārijas un Latvijas starptautiskas mentoru komandas vadībā 12 dienu laikā izstrādās idejas, plānos un praktiski realizēs teātra festivāla «pilsētu» — centru Valmieras Hanzas laukumā, kas būs pulcēšanās vieta VVTF skatītājiem un dalībniekiem.

Vasaras skolas darbnīcas un meistarklases vadīs vietējie un ārvalstu arhitektūras, plānošanas, ainavu arhitektūras un scenogrāfijas jomu profesionāļi: arhitekts, scenogrāfs Didzis Jaunzems, arhitekts Ralfs Loeke (arhitektu birojs «Saalto architects», Igaunija), ainavu arhitekts, urbānists Aigars Lauzis, scenogrāfs un būvgaldnieks Rūdolfs Bekičs (Austrija/Latvija), scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs un mākslinieks Andris Eglītis.

Vasaras skolas laikā dalībnieki piedalīsies praktiskās darbnīcās, diskusijās un lekcijās, dosies ekskursijās uz vietējiem uzņēmumiem. Tiks piedāvāta plaša kultūras un izziņas programma, kā arī teātra izrādes un kino VVTF ietvaros. VVTF sāksies reizē ar vasaras skolas noslēgumu un festivāla centra atklāšanu 3. augustā.

Pieteikšanās dalībniekiem no Latvijas notiek vēl līdz 22. jūnijam. Dalības maksa Latvijas iedzīvotājiem ir 215 eiro. Dalībnieku vietu skaits ierobežots. Nepieciešamas angļu valodas zināšanas.

Lai pieteiktos vasaras skolai, jāaizpilda pieteikuma anketa un jāiesniedz savs radošās darbības un dalības motivācijas apraksts. Vasaras skolas noslēgumā tiks izsniegts sertifikāts kā apliecinājums par dalību un kredītpunktu saņemšanu (3 ECTS).

Plašāka informācija par vasaras skolu «FestivaL’and» pieejama tās mājaslapā.