Multimediju instalācija «Sūdzēšanās opera». Foto — Anna Endija Ansone

Ar daudzveidīgu multimediju darbu programmu, ko veidojuši mākslinieki no Latvijas un Norvēģijas atklāts Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls. Līdz 3. martam festivālā gaidāmi dažādi notikumi pilsētvidē un citur, kā arī apskatāmas gan virtuālās un papildinātās realitātes darbu kolekcijas, gan multimediju instalācijas. Radošā producente Marta Kontiņa, viena no festivāla kuratorēm, iesaka spilgtākās norises.

Ziņas Fold 29. februāris, 2024

«Festivāla apmeklējums var būt gan pāris stundu garš, dodoties bezmaksas ekskursijā gida pavadībā ar autobusu, gan kļūt arī par piedzīvojumu kopā ar draugiem un ģimeni visas nedēļas nogales garumā. Izlase veidota, iekļaujot dažādu žanru darbus, kas atklās gan mūsdienu tehnoloģijas, gan jau labi zināmus mākslas medijus,» stāsta Marta.

Notikumu izlase

  • Jauno mediju mākslinieki Līga Vēliņa, Līga Spunde, Alvis Misjuns un Lauris Taube papildinātās realitātes darbu kolekcija pilsētvidē. Apmeklētāji aicināti lejupielādēt lietotni «Art+» un sekot norādēm kartē.
  • Kanādas autoru virtuālās realitātes darbu kolekcija, kas tapusi sadarbībā ar Montreālas festivālu «Mutek». Apskatāma katru darbadienu no plkst. 14.00 līdz 19.00 un sestdien no plkst. 11.00 līdz 16.00 Valmieras Integrētās bibliotēkas un Vidzemes augstskolas vestibilā.
  • Mākslinieku Roberta Rubīna, Leifa Johansena (Leif Johansen), Riharda Vītola, Artas Jēkabsones veidota interaktīva skaņas un gaismas instalācija «Koku gaistošās frekvences». Aplūkojama katru dienu pie Valmieras estrādes no plkst. 17.00 līdz 22.00.
  • Animatora Toma Burāna un mākslinieces Veronikas Lundas (Veronica Lund) multimediāla kolāža «Mājupceļš | Izolācija». Norises vieta — ZET garāža (Valkas iela, starp Raiņa un Riharda Gredzena ielām), katru dienu no plkst. 14.00 līdz 20.00.
  • Mākslinieku Mārtiņa Dāboliņa un Džeikina Pusona (Jachin Pousson) multimediāla performance «Teleempātija», kas pētīs smadzeņu reakciju uz 27 dažādām performancēm un demonstrēs to lielizmēra projekcijās. Performance notiks Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas bijušais peldbaseinā 29. februārī, kā arī 1. un 2. martā no plkst. 17.00 līdz 20.00.

 

Pilna Valmieras Starptautiskais multimediju festivāla programma un interaktīva karte — festivāla mājaslapā.

 

Festivālu organizē «Story Hub» un Valmieras novada pašvaldība. Sekot Valmieras Starptautiskā multimediju festivāla aktualitātēm iespējams festivāla Facebook un Instagram kontos.