Vāks — Reinis Pētersons

Bērnu grāmatu izdevniecība «Liels un mazs» laidusi klajā jaunu Ineses Zanderes dzejoļu krājumu pirmsskolas un pamatskolas vecuma lasītājiem «Bērns, kas neiekrita», ko ilustrējis mākslinieks Reinis Pētersons. Grāmata turpina krājumā «Līze Analīze un citi slimnīcas skaitāmpanti» aizsākto bērnu veselības tematiku.

Ziņas Fold 31. maijs, 2019

Ineses Zanderes dzejoļu krājums «Bērns, kas neiekrita» veltīts bērnu drošībai, traumām un bīstamām situācijām, no kurām jāiemācās uzmanīties. Dzejoļi veido pārbaudījumiem pilnu ceļojumu, kurā uzglūn briesmoņi, ir jāizvairās no viltīgiem slazdiem un burvju nekrietnībām. Lai arī bīstams, šis ceļojums pa hiperbolizētām reālās dzīves situācijām, ir ar laimīgām beigām. Krājumu dinamiskās un spilgtās ilustrācijās iedzīvinājis iemīļotais mākslinieks Reinis Pētersons, kurš ilustrējis arī citas izdevniecības «Liels un mazs» grāmatas, to starpā arī «Maskačkas stāsts», «Zelta pods» un «Šausmu autobuss».

Grāmata izdota sadarbībā ar Bērnu slimnīcu un Valsts kultūrkapitāla fondu. To iespējams iegādāties izdevniecības «Liels un mazs» interneta veikalā, tās birojā Tērbatas ielā 49/51–12, Rīgā, kā arī lielākajos grāmatu veikalos.