Publicitātes foto

Pirms vairākiem gadiem tirgū sevi pieteica pašmāju lēnās modes aksesuāru zīmols «Mizo», kas ražo funkcionālas, atturīga dizaina mugursomas piedzīvojumiem gan dabā, gan pilsētā. Paturot prātā savas galvenās vērtības, ilgtspēju, minimālismu un cilvēku, uzņēmums paplašinājis savu produkciju ar mazākām somiņām ikdienas vajadzībām, kā arī nesen atvēris darbnīcu Rīgā.

Ziņas Veronika Viļuma 25. jūnijs, 2019

«Laba, kvalitatīva mugursoma sākas no materiāla,» pārliecināts zīmola «Mizo» izveidotājs un dizainers Edgars Bīberis, kurš aksesuārus izvēlējies ražot no vaskota kokvilnas auduma. Šis materiāls, kura saknes meklējamas vairāk nekā simts gadus senā vēsturē, ir dabīgs, izturīgs, ūdensnecaurlaidīgs un ļauj zīmola somām izcelties uz citu ražotāju piedāvājuma fona. Cenšoties samazināt plastmasas un citu sintētisko materiālu izmantošanu aksesuāru ražošanā, «Mizo» mugursomās plastmasas furnitūra aizstāta ar metāla stiprinājumiem: «Mums vēl daudz darāmā šajā lauciņā, taču cītīgi tuvojamies «plastic–free» mugursomu un somu izstrādei,» saka Edgars, kurš zīmolu dibinājis jau 2016. gadā, tomēr darbnīcu Rīgas centrā atvēris pavisam nesen. Viņš norāda, ka uzņēmums neveido produkcijas uzkrājumus, tāpēc «Mizo» somas tiek izgatavotas pēc pasūtījuma: «Lai arī tās ir līdzīgas, katrs modelis galu galā iznāk nedaudz citādāks. Roku darbs ievieš savu unikalitāti detaļās. Zinot vai vismaz nojaušot, kas somu nēsās, šujam tieši konkrētam cilvēkam.» Šobrīd «Mizo» piedāvā divu izmēru, 15 un 25 litru ietilpības mugursomas ikdienas aktivitātēm, tualetes piederumu maciņu un somiņu maltītes pārnēsāšanai. Izvēli, kas izdarīta par labu melnajai krāsai un askētiskajam dizainam, Edgars pamato ar nepieciešamību pēc praktiskuma un daudzfunkcionalitātes. Mugursomas piemērotas gan neilgam pārgājienam dabā vai velobraucienam uz jūru, gan ceļam uz darbu vai sporta zāli. «Šādu īsu, dinamisku piedzīvojumu ikdienā ir ļoti daudz, tāpēc arī tuvākajam ceļabiedram, līdzpaņemtajai somai, jābūt elastīgai un nereti vienas dienas ietvaros jāspēj pielāgoties dažādām situācijām,» uzskata Edgars.

«Mizo» aksesuārus visērtāk iegādāties zīmola mājaslapā, kā arī atsevišķos dizaina un dzīvesstila veikalos Rīgā un ārpus Latvijas.