Foto — Māris Ločmelis

Dizaineru Rolanda Pēterkopa un Mārītes Mastiņas–Pēterkopas apvienība «Mareunrol’s» nāk klajā ar jaunāko 2019.–2020. gada rudens–ziemas kolekciju «Unexpected Sources V», kas ironiskā un sirreālā veidā atspoguļo globālos procesus un piedāvā optimistisku skatījumu uz politizēto un radikalizēto mūsdienu kultūrtelpu.

Ziņas Fold 17. jūnijs, 2019

Visi kolekcijas apģērbi radīti, izmantojot kokvilnu, vilnu un adījumus, apvienojot pārdomātus piegriezumus ar askētisku vieglumu. Apģērbos dominē trīs toņi — jūras pelēkzilais, kas, kā skaidro kolekcijas autori, simbolizē materiālo ikdienu, koši dzeltenzaļais, kas pārstāv apzinātu uzmanību un refleksiju, kā arī rūsas tonis, kas rada asociācijas ar novecojušo kultūras daļu. Raksturīgi «Mareunrol’s» rokrakstam tērpu konstrukciju un piegrieztņu pamatā ir tīras, telpiskas formas un ģeometriski laukumi. Grafiskās ilustrācijas radītas, ceļojot pa dažādām pasaules piepilsētām, izmantojot «Google» fotokartēšanu.

Kolekcija «Unexpected Sources V» uzbur stāstu par trauslu pasauli, kurā aug sociālo mediju ietekme, vizuālais aspekts gūst virsroku pār saturu un ziņu virsrakstiem dažkārt ir lielāks iespaids uz notiekošo nekā pašām ziņām. Kultūrā, kura popularitātes vārdā nemitīgi manipulē ar patērētāju uzmanību, «Mareunrol’s» fokuss uz kvalitāti un atturīgu pašrefleksiju ir aktuālāks nekā jebkad.

Lai gūtu personiskāku ieskatu «Mareunrol’s» darba stilā un pieejā kolekciju veidošanai, šeit pieejama FOLD filma.