Publicitātes foto

Oktobra beigās durvis vērusi Imanta Ziedoņa muzeja veidotā Ziedoņa bibliotēka. Turpmāk Rīgā, Sporta2 kvartālā ikviens interesents varēs iepazīt Imanta Ziedoņa daiļradi. Ziedoņa bibliotēkas lasītavā apkopotas gandrīz visas no vairāk nekā 200 izdotajām grāmatām ar Imanta Ziedoņa darbiem.

Ziņas Fold 5. novembris, 2019

Tā kā Ziedoņa muzeja komplekss dzejnieka vasarnīcā Murjāņos ir piemērots apmeklētājiem tikai gada siltajos mēnešos, radusies nepieciešamība pēc vietas, kur īstenot muzeja funkcijas visa gada garumā. Darbs pie Imanta Ziedoņa bibliotēkas koncepta aizsākās jau 2017. gadā.

Lasītavu veido interaktīvs grāmatu plaukts, kurā apslēpti Ziedoņa daiļradē balstīti uzdevumi un glabājas ne tikai Imanta Ziedoņa, bet arī viņa iedvesmotāju grāmatas, kā arī infografika par Imanta Ziedoņa dzīvi.

«Vēsturiski «Atklājumu skapis» (Cabinet of Curiosities) bija veids, kā eksponēt pasaulē savāktus eksotiskus priekšmetus un artefaktus tālākai izpētei. Imanta Ziedoņa rakstītais ir tik daudzslāņains un domāšanu rosinošs, un «Atklājumu skapja» ideja piederas perfekti — jo vairāk durtiņas un atvilktnītes ver, jo vairāk brīnumu atklāj un vēlies šo procesu turpināt,» pauž šī gada Latvijas Arhitektūras gada balvas laureāte arhitekte Brigita Bula, skapja koncepta autore. Bibliotēkas grafikas dizainu veidojusi aģentūra «Overpriced», bet skapis izgatavots ar pilnsabiedrības «LNK, RERE» atbalstu.

Imanta Ziedoņa bibliotēka atrodas Sporta ielā 2, Rīgā. Bibliotēkas lasītava apmeklētājiem atvērta tikai otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 19.00. Vairāk informācijas par plānotajiem kultūras pasākumiem un bibliotēkas apmeklējumu iespējams atrast Imanta Ziedoņa muzeja mājaslapā un sociālo mediju profilos: Facebook un Instagram.