«Searchers», Valdis Brože. Publicitātes foto

Latvijas laikmetīgo rotu mākslinieks Valdis Brože ieguvis prestižo «Autor Award» balvu, kas oktobrī tika pasniegta pasākumā «Joya Balcelona Art Jewellery & Objects» — nozīmīgākajā starptautiskajā laikmetīgo rotu forumā Spānijā.

Ziņas Fold 11. novembris, 2019

«Joya» ir platforma mijiedarbībai un diskusijām un satikšanās vieta rotu māksliniekiem, galeriju pārstāvjiem un kolekcionāriem. Izstādē piedalījās 300 uzaicināti laikmetīgo rotu mākslinieki no visas pasaules, tostarp Valdis Brože no Latvijas ar kolekciju «Searchers». Kolekcija pievērš īpašu uzmanību vēsturiskiem nospiedumiem, kas sasaucas ar šī gada «Joya» galveno tēmu — laikmetīgās rotas komunikatīvo nozīmi mūsdienās, kad rota ir ne tikai ķermeņa izskaistinājums, bet arī kultūras izpausme.

Rotu kolekcijā «Searchers» izmantoti palielināmie stikli, kas ir mākslinieka interpretācija par ieskatīšanos pagātnē. Lupu fokusā ir Latvijas dabā atrodamie materiāli un uz zemes atstātie vēstures nospiedumi. Kolekcijas pirmie aizmetņi meklējami galerijā «Putti» notikušajā personālizstādē «Imprints», par ko rakstījām pērn.

Valdis Brože ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas absolvents, kurš paralēli darbībai mākslā kļuvis par labi pazīstamu laikmetīgo rotu dizaineru. Brože strādā ar zeltu, sudrabu, dažādiem dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem, nereti izmantojot emalju un rotaļājoties ar krāsām, savienojot tās pārsteidzošās kombinācijās.