«Gardu muti» svinību dzēriens. Publicitātes attēls

Līdz ar arodalus augošo popularitāti un vairāku vīna un stipro dzērienu darītavu atvēršanu, aizvadītajā desmitgadē Latvijas tirgū parādījies daudz jaunu vietējā ražojuma alkoholisku un bezalkoholisku dzērienu. Vairāki no tiem izceļas ne vien ar patīkamu garšu, bet arī ar labu iepakojuma un etiķešu dizainu. Svētku noskaņās piedāvājam izlasi ar desmit gaumīgiem pašmāju dzērieniem, ko likt uz svinību galda.

Ziņas Fold 23. decembris, 2019

Kabiles muižas vīna darītavas karstvīns

Kuldīgas novadā esošās Kabiles muižas vīna darītavas vārds saistās ar gardu ābolu sidru, bet Ziemassvētku laikā sildīties var ar muižā brūvēto karstsidru un karstvīnu. Kabiles muižas dzērienu etiķetes rotā stilizēts muižas cēlējas Juliānas Eleonoras Bīlovas dzimtas ģerbonis.

«Zilver» dzērienu darītavas ābolu brendijs «Ābols gūsteknis»

«Zilver» dzērienu darītava ir ģimenes uzņēmums, kas šogad svin savu pirmo desmitgadi. «Zilver» saimniecības moto ir «no stāda līdz vīnam», jo sākotnēji uzņēmums nodarbojās ar augļu koku un ogulāju stādu, kā arī ābolu un bumbieru audzēšanu, bet tagad paplašinājis savu darbību arī uz vīna un citu dzērienu darīšanu. «Zilver» vispārsteidzošākais produkts «Ābols gūsteknis» ir pudelē izaudzēts ābols, kas apliets ar ābolu brendiju, uzlabojot ne tikai dzēriena izskatu, bet arī garšu.

Abavas vīna darītavas vermuts

Abavas vīna darītava dibināta 2010. gadā un ražo dzērienus no Abavas ielejā audzētām ogām un augļiem. Tās dzērieni atpazīstami pēc elegantā spāres simbola uz etiķetēm. Abavas vīna darītavas jaunums ir baltais un sarkanais vermuts. Tā pamatā ir ābolu un aroniju vīni, kas papildināti ar dažādu zālīšu ekstraktiem.

«Gardu muti» upeņu morss

Pazīstamais bezalkoholisko dzērienu ražotājs «Gardu muti» atdzīvinājis vēl vienu bērnības garšu savā upeņu morsā, kas darināts no Latvijā audzētām upenēm. Morss garšos vēl jo labāk no «Enammo» rokām emaljētās krūzes. «Gardu muti» ilglaicīgs partneris dizaina izveidē ir studija «Asketic».

«Malduguns» Indijas gaišais eils «Sānslīde»

Kamēr šoziem kājas vēl neslīd uz īsta ledus, sānslīdi nodrošina mikro alus darītava «Malduguns» ar savu IPA alu. Etiķetes dizainu veidojusi māksliniece un gleznotāja Anda Lāce.

«Mežpils» porteris

Ziemas sezonā «Mežpils» alus darītava piedāvā piecu veidu porterus, kas 12 mēnešus izturēti dažādās ozolkoka mucās — Tenesijas viskija, Jamaikas ruma, «Islay» viskija, šerija vai konjaka. «Mežpils» portera iepakojuma un etiķetes dizainu veidojusi Ivita Missa.

«Latvijas Balzāma» džins «Cross Keys»

«Cross Keys» džina garšas buķeti veido Baltijas reģionam raksturīgu zālīšu kompozīcija. Džina vizuālo identitāti un iepakojuma dizainu, saglabājot tradicionālo māla pudeli, radījusi vizuālās komunikācijas un dizaina aģentūra «BrandBox».

«Kokmuižas alus» bezalkoholiskais eils

Pēdējais «Kokmuižas» testu sērijas eksperiments ir Amerikas gaišais bezalkoholiskais eils, kas brūvēts no «Citra» un «Amarilla» apiņiem. Iepakojuma dizainu veidojusi dizaina studija «Asketic».

Alus darītavas «Viedi» alus «Cīruļputenis»

Sniega gaidās mazā alus darītava «Viedi» piedāvā vācu stila kviešu alu «Cīruļputenis», kurā jūtams banānu un krustnagliņu garšas apvienojums. Etiķetes autore — Linda Ofelia Rutule.

«Rižskij Samogon»

«Rižskij Samogon» no dabīga medus ražo augstas kvalitātes kandžu, kas pildīta īpaši izstrādātās minimālistiskās divu litru pudelēs. Iepakojuma autors ir Artūrs Analts, kurš izstrādājis arī rūpnīcas iekārtu un interjera dizainu.