Publicitātes foto

Teātra skatītājiem Rīgā sevi piesaka «Willa Teātris», kas apvienos spēcīgus, pieredzējušus un talantīgus teātra profesionāļus, kuri Latvijā jau paspējuši sevi pierādīt. Mājvietu «Willa Teātris» atradis K.K. fon Stricka villā, kur uz pirmajām izrādēm skatītājus gaidīs jau februāra otrajā pusē.

Ziņas Fold 31. janvāris, 2020

«Willa Teātris» dibināts 2020. gada sākumā, mājvietu atrodot K.K. fon Stricka villā, kas pēdējos gados kļuvusi par iecienītu koncertu un pasākumu norises vietu. Tagad tā pārtaps arī par teātra zāli, kurā vietas atradīsies vismaz 80 skatītājiem. «Willa Teātris» piedāvās gan svaigus iestudējumus, gan performances, gan aktuālus dzejas un mūzikas pasākumus, bet svētdienās iecerēts piedāvāt izrādes bērniem.

 

Jaunradīto teātri raksturos radošums, aizrautība un jaunu izteiksmes veidu meklēšana. «Mēs gribam runāt par būtisko bez lieka patosa, par nopietno bez nevajadzīga didaktisma. Jūtīgi, dziļi, izaicinoši. Ceļā pie skatītājiem mūs iedvesmo paradoksi, ironija, sirsnīgums, mīlestība, rakstītais vārds un pašu piedzīvotais,» teikts teātra manifestā.

 

«Dzīve ir pārāk īsa, lai ietu tikai uz vienu teātri,» uzskata «Willa Teātris» dibinātājs Kalvis Lasmanis. «Iedvesmu jauna teātra izveidošanai man sniedza mana sieva Inga Alsiņa–Lasmane, viņas draugi un kolēģi Varis Piņķis, Edgars Samītis, Liena Šmukste, Iveta Pole, Gatis Gāga un Andis Strods.»

 

Jau februāra otrajā pusē «Willa Teātris» sāks izrādīt divus iestudējumus: pirmizrādi piedzīvos pēc Nobela prēmijas laureātes Svetlanas Aleksijevičas stāstu motīviem tapusī izrāde «Stāsts par MĪ…» Vara Piņķa režijā, kā arī būs iespēja redzēt Valmieras vasaras teātra festivāla izrādi «Pagalms atdzīvojas» Toma Treiņa režijā. Savukārt martā pirmizrādi piedzīvos Ingas Alsiņas–Lasmanes performance «Putn ilgs», ko pēc Heli Lāksonenas dzejoļu krājuma iestudējis Varis Piņķis.

 

Par jaunākajām izrādēm būs iespējams uzzināt teātra Facebook lapā.