Publicitātes attēls

No 10.–16. augustam Cēsīs koprades mājā «Skola6», rezidenču centrā «Rucka» un mākslas telpā «Mala» norisināsies izglītības, pētniecības un dizaina projekta Cēsu Pluriversitāte pirmā vasaras skola «Ģeogrāfija, Dizains, Filozofija». Pieteikšanās atvērta līdz 27. jūlijam.

Ziņas Fold 14. jūlijs, 2020

Cēsu Pluriversitātes pirmās vasaras skolas mērķis ir sešu dienu laikā trīs dažādos mērogos (globālā, reģionālā, lokālā) un trīs fakultāšu (ģeogrāfijas, dizaina, filozofijas) ietvaros izaicināt mūsu domāšanu un stereotipus par pašlaik pasaulē notiekošo. Vasaras skolas laikā dalībnieki meklēs, analizēs un iztēlosies kopsakarības starp to, kā mācāmies, studējam, un to, kas mums tuvojas no tuvākas vai tālākas nākotnes.

 

«Mēs centrā novietosim savienotu pasauli, uz kuru raudzīsimies caur trīs lēcām trīs dažādos mērogos. Mēs ieklausīsimies, ko par to visu domā un saka ģeogrāfi, dizaineri, filozofi, rakstnieki, arhitekti un pedagogi ne tikai no Latvijas, bet arī Peru, ASV un Austrālijas. Mēs lūkosimies uz un no ziemeļiem, rietumiem, dienvidiem un austrumiem,» stāsta Cēsu Pluriversitātes idejas autors Jānis Ķīnasts.

 

Vasaras skolas mērķauditorija ir Latvijas augstākās izglītības iestādēs studējošie un praktizējošie, kā arī visi citi interesenti, kuri izjutuši pasaulē notiekošo procesu tiešu saistību ar augstākās izglītības nespēju mūs sagatavot tiem izaicinājumiem, kādi tuvojas no nākotnes.

 

Pieteikšanās vasaras skolai atvērta līdz 27. jūlijam. Dalības maksa ir 279 eiro, kurā iekļauta uzturēšanās Cēsīs, ēdienreizes, ekskursijas un visi nepieciešamie palīgmateriāli.

 

Izvērstāka informācija par projektu un pieteikšanās anketa vasaras skolai atrodama iniciatīvas mājaslapā, kā arī sociālajos tīklos: Facebook, Instagram un Twitter.