Publicitātes attēls

Latvijas Modes palāta aicina jaunos dizainerus piedalīties konkursā «Modes manifestācija» (iepriekš — «Meringue»), gūstot modes industrijā noderīgu pieredzi un zināšanas. Pieteikumi tiks gaidīti līdz 10. novembrim.

Ziņas Fold 27. oktobris, 2020

Konkursa mērķis ir atklāt un plašā sabiedrībā popularizēt jaunos modes talantus. Modes dizaina studentiem konkurss sniedz iespēju jau studiju laikā gūt praktisku pieredzi, zināšanas un prasmes darbam modes industrijā, īstenojot kolekcijas sagatavošanas un demonstrēšanas ciklu patstāvīgi. Dalība konkursā veicina jauno dizaineru tālāko attīstību un ātrāku integrēšanos modes industrijā, zināšanu un pieredzes apmaiņu, kā arī nodrošina praktisku atbalstu kolekcijas komercializācijā, specializētas apmācības un plašu publicitāti.

 

Konkursa dalībnieks var būt Latvijas iedzīvotājs, modes dizaina vai modes tehnikas programmas vidējā profesionālā, bakalaura vai maģistra līmeņa students, vai to studējušais 2019/20. akadēmiskajā gadā. Konkursam var pieteikt vīriešu, sieviešu vai arī jaukta tipa «ready to wear» modes dizaina kolekciju, kas radīta ne agrāk kā 2019. gadā. Prioritāte tiek dota kolekcijām, kas satur novitāti piegriezumos, konstrukcijās, faktūrās, izstrādes tehnikās, kompozīcijā, kam ir komercializējams potenciāls procesa un pieprasījuma aspektā.

 

Visiem konkursantiem tiks dota iespēja papildināt savas zināšanas praktiskajos semināros. To mērķis ir veikt praktisku apmācību par modes produkta un modes kolekcijas izstrādes procesu dažādos modes industrijas segmentos un attīstīt jauniešu izpratni par modes produkta izstrādes secīgiem soļiem, tajos iesaistītajiem resursiem, modes industrijas aktualitātēm un izmaiņām, aprites ekonomikas principu ievērošanas nepieciešamību un katra modes dizainera atbildību.

 

Konkursa finālisti tiks paziņoti 17. novembrī. Dalībnieku kolekcijas konkursa finālā vērtēs starptautiska žūrija, kurā iekļauti pieredzējuši modes dizaineri, modes preču iepircēji, apģērbu ražošanas eksperti un modes izdevumu redaktori. Konkursa fināls notiks 7. decembrī. Tā norises veids un vieta tiks pielāgoti epidemioloģiskajai situācijai valstī.

 

Konkursa balvu fonds ik gadu ietvēris Latvijas pārstāvību vienā no lielākajiem starptautiskajiem jauno modes dizaineru konkursiem Centrāleiropā — «4th International Young Designers Contest 2021», kas norisināsies Kijevā, Ukrainā, modes mārketinga un menedžmenta divu nedēļu kursu Milānas Jaunajā mākslas akadēmijā (Nuova Accademia di Belle Arti Milano), kā arī vairākas speciālās balvas, tostarp publikācijas vadošajos Latvijas žurnālos.

 

Pagājušajā gadā uzvaru konkursā guva Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente Una Bērziņa ar kolekciju «Stāsti. 1. daļa».

 

Jauno modes dizaineru konkursa organizēšanas tradīciju 2016. gadā iedibināja biedrība «Latvijas Modes palāta». Tā ir modes profesionāļu pašu izveidota lielākā un aktīvākā nozares nevalstiskā organizācija Latvijā, kuras mērķis ir attīstīt un veicināt Latvijas modes industrijas izaugsmi.

 

Plašāka informācija par pieteikšanos konkursam pieejama šeit.