Foto — Reinis Traidās

Fotogrāfijas izglītības platforma ISSP Skola piedāvā komerciālās fotogrāfijas meistarklašu cikla jauno sezonu, kurā padziļinātu izpratni par dažādiem fotogrāfijas un video radošajiem un praktiskajiem aspektiem sniegs nozares profesionāļi — Reinis Traidās, Māris Ločmelis, Jānis Deinats un Elena Kononova. Rudens ciklā meistarklases notiks četrās sestdienās, un tajās aicināti piedalīties profesionāli fotogrāfi, kā arī tie, kuri vēlas saistīt savu karjeru ar šo nozari.

Ziņas Fold 10. septembris, 2021

ISSP Komerciālās fotogrāfijas meistarklases norisinās kopš 2019. gada, sniedzot dalībniekiem iespēju papildināt savas profesionālās prasmes, uzlabot attēlu uzņemšanas iemaņas, vienlaikus attīstot savu radošo vīziju. «Atšķirībā no mūsdienās iecienītās pašmācības internetā, meistarklases klātienē ļauj paplašināt kontaktu loku, iepazīties ar jauniem domubiedriem, kā arī ielūkoties industrijas profesionāļu darba aizkulisēs un saņemt atbildes uz jautājumiem,» norāda programmas veidotāji.

 

Četru nodarbību cikls sāksies 18. septembrī ar komerciālā video režisora, operatora un pēcapstrādes speciālista Reiņa Traidās meistarklasi. Viņš dalībniekus iepazīstinās ar galvenajiem tehniskajiem un radošajiem izaicinājumiem, ar ko jāsaskaras fotogrāfiem, pārejot no statiska uz kustīga attēla formātu. Meistarklases otrajā daļā notiks praktisks paraugdemonstrējums portreta un intervijas filmēšanā, gaismošanā un skaņošanā.

 

9. oktobrī nodarbību vadīs viens no Latvijas pazīstamākajiem reklāmas fotogrāfiem Māris Ločmelis, kurš demonstrēs, kā norit darbs viņa studijā un sniegs iespēju ieskatīties šī procesa aizkulisēs. Meistarklasē Ločmelis dalīsies profesionālajās zināšanās un prasmēs, kas noderēs produktu fotosesiju organizēšanā. Dalībnieki uzzinās, kā izprast fotografējamo objektu un kā parādīt to — tiešā un pārnestā nozīmē — vislabākajā gaismā. Nodarbības otrajā daļā notiks praktiski fotosesiju demonstrējumi un kopīga procesa un rezultātu izvērtēšana.

6. novembrī meistarklasi «Portrets vidē» vadīs pieredzes bagātais fotogrāfs Jānis Deinats, kurš fokusēsies uz portreta fotogrāfiju un cilvēka un vides mijiedarbību. Viņš atklās, kā fotosesijas vides ierobežojumus izmantot savā labā un cik daudzveidīgu rezultātu iespējams panākt pat šķietami vienkāršos apstākļos. Tāpat Deinats pastāstīs, kā veidot komunikāciju ar modeli un atrast savu vizuālo valodu un darbības veidu. Meistarklases laikā notiks fotosesija, sniedzot dalībniekiem iespēju pašiem izmēģināt dažādas pieejas un tehniskos uzstādījumus, paralēli vērojot, kā to dara meistars.

 

Cikls noslēgsies 27. novembrī, kad retušētāja, studijas «Bespoke Pixel» līdzdibinātāja Elena Kononova dalīsies ar atziņām, kas uzkrātas, vairāk nekā desmit gadus strādājot ar komercfotogrāfijas pēcapstrādi. Dienas gaitā dalībnieki varēs izsekot retušas pamatprincipiem, izmantojot konkrētas kampaņas piemēru un analizējot labojumus katrā tās posmā. Meistarklases praktiskajā daļā tiks izskatīti dalībnieku iesniegtie attēli un notiks kopīga kļūdu labošana.

 

Meistarklases notiks sestdienās no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 Rīgas centrā, ISSP telpā Berga Bazārā, bet Māra Ločmeļa nodarbība norisināsies fotogrāfa studijā Āgenskalnā. Dalības maksa par vienu meistarklasi ir 90 eiro, vismaz divu nodarbību apmeklējums — 85 eiro par katru.

 

Komerciālās fotogrāfijas meistarklašu ciklu piedāvā Biedrība ISSP — laikmetīgās fotogrāfijas platforma ar vairāk nekā 14 gadu starptautisku pieredzi. Vairāk informācijas par meistarklasēm un pieteikšanos — ISSP mājaslapā.