Publicitātes attēls

2021. gada rudenī Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) Valsts Kultūrkapitāla fonda programmas «Kultūrelpa» atbalstītā projekta ietvaros aicina interesentus bez maksas apmeklēt tiešsaistes profesionālās pilnveides kursus «Kultūras piedāvājuma veidošana ierobežotas saskarsmes apstākļos» un «Teksta audiovizuālā interpretācija». Reģistrēšanās dalībai kursos līdz 13. oktobrim.

Ziņas Fold 11. oktobris, 2021

Profesionālās pilnveides kurss «Kultūras piedāvājuma veidošana ierobežotas saskarsmes apstākļos» norisināsies no 19. oktobra līdz 30. novembrim otrdienās un ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 11.30. Atsevišķās otrdienās (19.10., 26.10., 09.11., 23.11.) plānotas divas lekcijas — no plkst. 10.00 līdz 13.15 ar pauzi starp nodarbībām. Kursa mērķis ir pilnveidot Latvijas kultūras organizāciju darbinieku prasmes, veidojot inovatīvu kultūras piedāvājumu un nodrošinot saikni ar savu auditoriju arī pandēmijas ierobežotajos saskarsmes apstākļos, īpašu uzmanību veltot darbam virtuālajā vidē un tam nepieciešamo digitālo prasmju attīstīšanai, lai varētu veidot piedāvājumu augstā mākslinieciskā un tehniskā kvalitātē, vienlaicīgi domājot arī par pasākumu finansiālās atdeves aspektiem.

 

Kursa ietvaros tiks apskatītas tādas tēmas kā:

  • Digitālo kultūras produktu radīšana un pārdošana (Timurs Tomsons, Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» valdes priekšsēdētājs);
  • Pasākumu režija virtuālā vidē (Juris Jonelis, režisors);
  • Digitālais mārketings un komunikācija ar auditoriju (Aija Lūse, LKA sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja);
  • Attālinātā komandas vadība (Evija van der Beek, supervizore un koučinga trenere);
  • Audiovizuālo tehnoloģiju lietošanas pamatprasmes (Dainis Juraga, LKA Audiovizuālās mākslas katedras vadītājs);
  • Publiskā runa virtuālā vidē (Zane Daudziņa, pedagoģe un aktrise).

 

Kursi veidoti kultūras centru, muzeju, teātru, bibliotēku, privātu un nevalstisku kultūras organizāciju speciālistiem un kultūras projektu vadītājiem. Reģistrēties kursam iespējams, līdz 13. oktobrim aizpildot tiešsaistes pieteikuma formu. Kursā tiks uzņemti 40 dalībnieki, kuru atlase tiks veikta, balstoties uz pieteikumā atspoguļoto dalības motivāciju.

 

Kurss «Teksta audiovizuālā interpretācija» norisināsies no 2021. gada 19. oktobra līdz 7. decembrim otrdienās no plkst. 16.30 līdz 19.45. Kurss piedāvās audiovizuālo darbu veidošanas radošā procesa analīzi, iepazīstina ar teksta izpratnes un analīzes pamatprincipiem, kā arī aplūkos dažādus ar teksta interpretāciju, aktiera darbu un teksta tēlaino vizualizāciju saistītus skatu punktus. Kursa ietvaros tiks analizēti lugu fragmenti, sniegts ieskats scenāriju veidošanā, aplūkoti radoši telpas izmantošanas instrumenti, iepazīti objektu teātra nosacījumi, kā arī piedāvāta iespēja piedalīties radošos uzdevumos un diskusijās audiovizuālās un skatuves mākslas jomas kompetentu speciālistu vadībā.

 

Kurss ietvers šādas tēmas:

  • Darbs ar tekstu izrādes veidošanā: teksta analīze un interpretācija, teksts kā tikai viens no aktiera izteiksmes līdzekļiem (Kārlis Krūmiņš, teātra režisors);
  • Dramaturģijas specifika. Kinoscenārijs un skatītājs (Ivo Briedis, dramaturgs);
  • Kadra poētika (Dāvis Sīmanis, kinorežisors);
  • Telpa kā izteiksmes līdzeklis (Reinis Suhanovs, scenogrāfs un režisors);
  • Objekts kā tēls (Matīss Budovskis, aktieris);
  • Filmēšanas tehniskie pamatprincipi un kritēriji kadra veidošanai (Dainis Juraga, LKA Audiovizuālās mākslas katedras vadītājs);
  • Darbs ar aktieri: žests, ķermenis, raksturīgais (Rita Lūriņa, LKA pasniedzēja).

 

Dalībai kursos aicināti pieteikties interesenti ar nelielu pieredzi audiovizuālo darbu veidošanā, kas vēlas labāk izprast audiovizuālu jaundarbu veidošanas kontekstu, strādājot ar tekstu, telpu un aktieriem, tai skaitā tiešsaistes apstākļos. Reģistrēties kursam iespējams, līdz 13. oktobrim aizpildot tiešsaistes pieteikuma formu. Kursu varēs apgūt 20 dalībnieki, kuru atlase tiks veikta, balstoties uz pieteikumā atspoguļoto dalības motivāciju.

 

Abu kursu dalībnieki saņems Latvijas Kultūras akadēmijas sertifikātu par profesionālās pilnveides kursu apguvi. Lai to saņemtu, jāpiedalās ne mazāk kā 15 lekcijās. Dalība kursā ir bez maksas, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda programmas «Kultūrelpa» finansiālam atbalstam. Vairāk informācijas par profesionālās pilnveides kursiem — LKA mājaslapā.