Foto — Mārtiņš Cīrulis

«One Wolf» jaunākās kolekcijas «The Dreamer» koncepcija veidota, domājot par pandēmijas nogurdināto pasauli, vardarbīgām, nepārtrauktām politiskām cīņām un reizē vēlmi aktualizēt pozitīvu domāšanu, optimismu un šķietami naivu ticību labākai nākotnei. Modes skate tika iemūžināta «One Wolf» un Ivara Burtnieka kopīgi veidotā īsfilmā.

Ziņas Fold 9. novembris, 2021

Kolekcijas «The Dreamer» iedvesmas pamatā ir leģendārā dziesma «Imagine», kurā Džons Lenons un Joko Ono iedomājas pasauli bez paradīzes un elles, bez valstīm un bez reliģijas. «Šī dziesma aicina uz cilvēces un pasaules vienotību un jau gandrīz pusgadsimtu ir miera cīnītāju un nevardarbīgās pretošanās aktīvistu himna,» stāsta «One Wolf».

 

Zīmolam raksturīgie uniseksa apģērbi, kas sevī apvieno funkcionalitāti un askētismu, šoreiz papildināti ar bohēmiskām detaļām un izteiksmīgām ziedu apdrukām, sasaucoties ar «Imagine» tapšanas laikā aktuālo estētiku. Radot apģērbu, «One Wolf» mērķis ir iedvesmot cilvēkus kļūt drosmīgākiem, būt brīviem un izpaust savu radošumu. «Sociālā distancēšanās ir ieviesusi jaunas metodes, lai uzturētu sakarus, paustu savu pārliecību, bēdas un priekus. Domas par ierasto socializēšanos, viedokļu un domu apmaiņu klātienē, rosina mūs sapņot, cerēt un idealizēt rītdienu, jo pareizās atbildes šobrīd nav nevienam,» vēsta kolekcijas apraksts.

Pandēmijas ietekmē pēdējo divu gadu laikā «One Wolf» kolekciju prezentācijas risina netradicionālos veidos, gan veikala skatlogu pārvēršot skatuvē, gan arī kolekcijas demonstrēšanai izmantojot pilsētvides un digitālās iespējas. Par kolekcijas «City Monk» prezentāciju Rīgas pilsētas centrā zīmols šogad saņēma Latvijas modes gada balvu kategorijā «Radošākā modes skate 2020. gadā». «One Wolf» jaunākā kolekcija «The Dreamer» iemūžināta režisora Ivara Burtnieka veidotā īsfilmā, kā arī modes skates video.

 

Kolekcija «The Dreamer» un tās pavadošie materiāli tapuši ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un mērķprogrammas «KultūrElpa» atbalstu.