Attēls — ADCE

Ceturtdien, 2. decembrī, jau trīsdesmito gadu norisināsies festivāls «ADCE Best of European Design and Advertising Awards», kurā tiek vērtēti tie radošie darbi no visas Eiropas, kas jau ir atzīti nacionālā līmenī. Šogad festivālā paredzēta tiešsaistes programma, un ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties gan balvu pasniegšanas ceremonijā , gan konferencē, kurā būs iespēja dzirdēt pasaulē atzītus lektorus.

Ziņas Fold 29. novembris, 2021

Organizācija ADCE jeb «Art Directors Club of Europe» ik gadu pasniedz Eiropas dizaina un reklāmas balvas, lai iedvesmotu, izglītotu un apvienotu radošo kopienu. Šogad «ADCE Awards» vērtēs 901 radošu darbu no 24 Eiropas valstīm. No Latvijas iesniegti 38 darbi, kuri šovasar ieguva pirmās un otrās pakāpes ordeņus radošās izcilības festivālā «ADwards».

 

No 19. līdz 24. novembrim notika darbu vērtēšana. Žūrijas prezidenti ir seši augsta līmeņa profesionāļi radošā direktora un ADCE prezidenta Aleksandra Šilla (Alexander Schill) vadībā. Darbus vērtēs 53 radošie eksperti no deviņpadsmit Eiropas valstīm. Latviju žūrijā pārstāv dizaina biroja «H2E» līdzvadītāja Ingūna Elere un aģentūras «TBWA\Latvija» radošais direktors Kaspars Eglītis.

 

Kā norāda «Latvian Art Directors Club», ADCE festivāls ir unikāla iespēja arī jaunajiem profesionāļiem kļūt par daļu no žūrijas prestižajā balvu vērtēšanā. Programmā «Greatness Challenge 2021» tiek atlasīti trīspadsmit pārstāvji no Eiropas, dodot viņiem izaicinošu radošu uzdevumu, kura veiksmīgs izpildījums nodrošina vietu jauno profesionāļu žūrijā. Šogad Latvijai žūrijā ir divas pārstāves — Eva Abduļina, grafiskā dizainere studijā «Overpriced», un Megija Jurēvica, dizainere studijā «Nord ID Riga».

 

Līdz ar labāko dizaina un reklāmas darbu apbalvošanu 2. decembrī notiks arī tiešsaistes konference «Creating Visibility», kurā atzīti jomas profesionāļi pētīs, kāpēc mums nepieciešams radošums, lai padarītu pasauli dzīvošanai piemērotāku. Runātāji uzstāsies trīs tematiskajos blokos — «Radošums Eiropā», «Kā iestrādāt un paātrināt izmaiņas radošajās industrijās» un «Jauni apvāršņi radošajā redzamībā».

 

Plašāka informācija par gaidāmo konferenci pieejama ADCE mājaslapā. Lai iegūtu biļeti tiešsaistes festivāla apmeklējumam, interesentiem jāaizpilda pieteikuma anketa pasākuma «Eventbrite» vietnē.