Attēls no sdsi.ma

«Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas» (Service Design Strategies & Innovations, SDSI) ir starptautiska maģistra studiju programma pakalpojumu dizainā, kuras īstenošanā piedalās četras augstākās izglītības institūcijas — Latvijas Mākslas akadēmija (LMA), Lapzemes Universitāte, Igaunijas Mākslas akadēmija un Rīgas ekonomikas augstskola. Pieteikties programmai iespējams līdz 15. martam.

Ziņas Fold 25. februāris, 2022

SDSI mērķis ir sagatavot studentus nākotnes karjerai pakalpojumu inovāciju laukā. Programma tika izveidota, reaģējot uz pastāvīgi mainīgajām darba tirgus prasībām, kas rodas sociālekonomisko procesu automatizācijas un digitalizācijas rezultātā. Pieprasījums pēc speciālistiem, kuri spētu tikt galā ar privātā un publiskā pakalpojumu sektora izaicinājumiem, t.sk. rast jaunu pieeju līdz šim ierastajā pakalpojumu sniegšanas pieredzē un veicināt pakalpojumu sniedzēja digitālo transformāciju, arvien aug.

 

Dizaina studiju programmas saturā apvienotas četras zināšanu jomas — dizains, uzņēmējspēja, tehnoloģijas, kā arī sociālā pētīšana un prognozēšana. Zīmīgi, ka ap 30% SDSI mācībspēku ir industrijas eksperti un profesionāļi, kuru pieredze sniedzas ārpus augstskolas, tādējādi nodrošinot tiešu saikni gan ar darba tirgus vajadzībām, gan pārstāvētās nozares attīstības tendencēm. SDSI absolventi saņems dubultu diplomu — Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra grādu dizainā un Lapzemes Universitātes Maģistra grādu mākslā un dizainā.

 

Programma tika akreditēta pavisam nesen — 2021.gada vasarā, un jau 2021.gada rudenī studijas SDSI uzsāka pirmie starptautiskie studenti no piecām valstīm. Pirmais studiju gads tiek īstenots Latvijā, Kuldīgas Adatu Fabrikā, savukārt otrais — Somijā. 2022./2023. studiju gads tiks īstenots hibrīda pieejā, pieļaujot studentu klātbūtni vai nu fiziskā klātienē, vai tiešsaistē.

 

Plašāka informācija par programmu un pieteikšanos — SDSI mājaslapā. Vairāk par programmas tapšanu lasi FOLD.