Ilustrācija — Ieva Kauliņa

Lai paustu savu atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī piketu dalībniekiem un veidotājiem, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas un vēstures muzeju aicina uz aktīvisma un protestēšanas darbnīcu ciklu «Līdzdalības darbnīca», kurā profesionālu mākslinieku vadībā būs iespēja izveidot savu plakātu, apgūstot dažādas mākslas tehnikas, kā arī dalīties atšķirīgās līdzdalības un aktīvisma pieredzēs un metodēs.

Ziņas Fold 7. marts, 2022

«Līdzdalības darbnīca» notiks Paula Stradiņa Medicīnas un vēstures muzeja telpās Antonijas ielā 1, kur katru dienu no plkst. 16.00 līdz 19.00 noritēs kāda latviešu mākslinieka vadīta darbnīca. Uzaicinātie mākslinieki parādīs atšķirīgas mākslas tehnikas, kas var tikt izmantotas aktīvismā, pētot gan vizuālo, gan audiālo mediju sniegtās iespējas.

 

«Līdzdalības darbnīcas» praktiskais mērķis ir caur radošām praksēm un kopā darīšanu uzturēt dzīvu diskusiju un protestu pie Krievijas vēstniecības, neļaujot notiekošajam karam grimt ikdienas rūpju aizmirstībā. Taču tā nav vienīgā «Līdzdalības darbnīcas» funkcija — šis darbnīcu cikls piedāvā telpu politiski iesaistītai kopīgai nodarbei, veicinot sabiedrības vienotību un kritisku diskusiju par notiekošo, kā arī terapeitisku attīrīšanos caur radošu un jēgpilnu darbību.

 

Ievadošā «Līdzdalības darbnīca», ko LLMC organizēja kopā ar biedrību «Ascendum» un interneta žurnālu «Satori», veiksmīgi notika 4. martā. Savukārt šonedēļ gaidāmas plakātu darbnīcas ar publicisti Lolitu Tomsoni un Latvijas Muzeju biedrību (pirmdien, 7. martā), gleznotāju Rasu Jansoni (otrdien, 8. martā), režisori Kristu Burāni un scenogrāfi Ievu Kauliņu (trešdien, 9. martā), mākslinieci Gundegu Eveloni (ceturtdien, 10. martā), mākslinieci Maiju Kurševu (piektdien, 11. martā), grafikas mākslinieci Sabīni Vekmani (sestdien, 12. martā plkst. 12.00–15.00) un scenogrāfiem Kristu un Reini Dzudzilo (svētdien, 13. martā plkst. 16.00–19.00).

 

Darbnīcām nepieciešamie materiāli tiek nodrošināti ar «Kraso», «Dirty Deal Teatro» un Latvijas Mākslas akadēmijas atbalstu. Darbnīcu rīkotāji dalībniekus aicina ierasties arī ar savām otām un šķērēm.

 

LLMC aicina ieinteresētos māksliniekus un kultūras organizācijas piedalīties «Līdzdalības darbnīcas» ciklā, vadot savu darbnīcu. Lai pieteiktos, lūgums rakstīt uz sofija@lcca.lv.

 

Tālāka «Līdzdalības darbnīcas» programma tiks precizēta LLMC Facebook lapā