Ilustrācija — FOLD

Lai gūtu pilnīgu priekšstatu par Latvijas radošo personu ienākumiem un ikdienā nepieciešamo atbalstu, Kultūras ministrija (KM) sadarbībā ar Latvijas Radošo savienību padomi un citām radošās personas apvienojošām organizācijām veic aptauju.

Ziņas Fold 19. aprīlis, 2022

Aptauja ir anonīma, un tajā iegūtos datus KM darba grupa radošo personu atbalsta mehānismu pilnveidei izmantos vienīgi apkopotā veidā. Aptaujas anketas aizpildīšana prasīs mazāk nekā piecas minūtes laika, un tā pieejama tiešsaistē līdz 29. aprīlim.

 

Jau rakstījām, ka KM izveidota īpaša darba grupa radošo personu atbalsta mehānismu pilnveidei. Darba grupas uzdevums ir precizēt Radošo personu statusa un profesionālo radošo organizāciju likumā ietverto radošās personas definīciju un pilnveidot likumā minēto radošās personas statusa piešķiršanas un uzturēšanas kārtību, kā arī izvērtēt un pilnveidot radošajām personām paredzētos valsts atbalsta mehānismus, veicinot radošo personu darbību, sociālo nodrošinātību un ataudzi, vienlaikus izvērtējot Latvijas radošo personu statusa un atbalsta mehānismu regulējuma iekļaušanos Eiropas Savienības politikā.

 

Darba grupu vada Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš, vadītāja vietnieks ir kultūras ministra ārštata padomnieks kultūrpolitikas īstenošanas jautājumos Valts Ernštreits, darba grupas locekļi — KM parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons, KM valsts sekretāre Dace Vilsone, KM Autortiesību nodaļas vadītāja Ilona Pētersone, Saeimas deputāti Juris Pūce un Aigars Bikše, Latvijas Radošo savienību padomes priekšsēdētāja Inga Brūvere, valdes loceklis Arno Jundze un ģenerālsekretārs Haralds Matulis, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Ieva Zemīte, Pašnodarbināto mūziķu biedrības valdes loceklis Mārcis Auziņš, finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis un Saeimas deputāte, Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Evita Zālīte–Grosa.