Publicitātes foto

Rīgas Starptautiskais kino festivāls «Riga IFF» izziņo pieteikšanos mācību praksei dažādās 2022. gada festivāla darbības sfērās — komunikācijas departamenta darbā, viesu un auditorijas servisa darbā, kā arī asistējot festivāla programmas kuratoru darbā. Pieteikties praksei iespējams līdz. 17. maijam.

Ziņas Fold 27. aprīlis, 2022

«Riga IFF» šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, taču darbs pie pasākuma organizēšanas ir jau sācies. Prakses laikā festivāls pādāvā gan ar kultūru saistīto novirzienu studentiem, gan citās nozarēs studējošajiem iegūt daudzpusīgas zināšanas un starpdisciplināru pieredzi vairāku mēnešu garumā.

 

Mācību praksē iespējams iesaistīties dažādos periodos no maija līdz oktobrim ar iespēju lielāko prakses uzdevumu daļu veikt attālināti. Augstskolu studentiem šī ir iespēja ielūkoties starptautiska kino kultūras notikuma veidošanā, vairāku mēnešu garumā nostiprinot savas kompetences un iegūstot jaunas prasmes augsti profesionālā vidē.

 

Iepazīt ar festivāla zīmolu saistītos procesus iespējams komunikācijas departamentā, kas nodrošina «Riga IFF» organizēto norišu publisko saziņu un mārketingu, kā arī uztur un attīsta «Riga IFF» tēlu. Praktikanti varēs iesaistīties satura izstrādē festivāla tīmekļa vietnei, medijiem un sociālajiem tīkliem, kā arī kopā ar festivāla komandu veidot video materiālus. Šai pozīcijai īpaši noderīga būs spēja koordinēt informācijas nodošanu starp dažādiem festivāla departamentiem un sadarbības partneriem.

Iespējams nākt talkā arī festivāla programmas kuratoriem — gan piedalīties paplašinātās realitātes norišu veidošanā, gan piedalīties aktīvā festivāla filmu programmas sagatavošanas darbā.

 

Festivāla norisē liela loma ir klātienes un tiešsaistes viesu — žūrijas, režisoru un producentu — koordinēšanai. Šī prakse ietver saziņu, organizējot viesu dalību, ceļošanu un izmitināšanu, kā arī personīgo festivāla grafiku sastādīšanu un uzraudzīšanu.

 

Iepazīties ar festivāla infrastruktūras sagatavošanas darbiem gan fiziskajā, gan digitālajā vidē piedāvā prakse «Riga IFF» auditorijas servisā — šajā darbā praktikantam būs iespēja strādāt ar datu un atsauksmju analīzi, kā arī sagatavošanās darbos, kas festivāla apmeklētājiem nodrošina nevainojamu pasākuma pieredzi.

 

Pieteikšanās praksei festivālā ir atvērta līdz 17. maijam. Pieteikumi tiks izskatīti un uz tiem atbildēts līdz 31. maijam. Ar izvēlētajiem kandidātiem tiks organizēta prakses vadītāja intervija.

 

Vairāk informācijas par «Riga IFF» departamentu prakses periodiem, pretendentu vēlamajām iemaņām un mācību prakses laikā attīstāmajām kompetencēm — festivāla mājaslapā.