Foto — Annija Sprata (Annie Spratt)

Rīgas Starptautiskais kino festivāls «Riga IFF» sadarbībā ar Norvēģijas Kino klubu apvienību (NFK) ir uzsācis jaunu projektu — desmit bezmaksas video nodarbību ciklu, kurā bērni un jaunieši varēs uzzināt vairāk par kino, video un citu «kustīgo attēlu» tapšanas vēsturi, pielietojuma veidiem un lomu sabiedrisko procesu izpratnē. Šobrīd izglītības platforma «Kino klubs» ir tapšanas stadijā, un «Riga IFF» meklē fokusgrupas dalībniekus, kuri palīdzētu programmas veidošanā, vērtējot nodarbības.

Ziņas Fold 11. aprīlis, 2022

Topošais «Kino klubs» skatītājiem tiks prezentēts šī gada oktobrī, «Riga IFF» norises laikā, bet lietotājiem tas būs pieejams 2023. gada sākumā. Lai programmu padarītu pēc iespējas piemērotāku tās mērķauditorijai, tiek meklēti 9–15 gadus veci fokusgrupu dalībnieki, kuri pirmie varēs novērtēt projektu, izteikt savas domas un palīdzēt aktuāla un aizraujoša kultūras produkta radīšanā.

 

Desmit tiešsaistē pieejamās videonodarbībās dažādu kino profesiju pārstāvji — režisori, scenāristi, kostīmu mākslinieki un citi — stāstīs par to, kāda ir viņu profesijas īpašā loma kinodarba veidošanā un kā viņu paveiktais ietekmē skatītāju baudīto gala rezultātu. Šīs nodarbības papildinās arī darba lapas, kas ļaus apgūto nostiprināt gan klases telpā, gan patstāvīgi. Platformā būs pieejama arī «Riga IFF» kuratoru un Norvēģijas Kino klubu apvienības veidota filmu izlase. Skatoties filmas, skolēniem būs iespēja izmantot savas jauniegūtās zināšanas viņu vecumam piemērotā un mākslinieciski augstvērtīgā veidā, gūstot labāku orientēšanās spēju arī citos audiovizuālajos formātos — sociālo tīklu video un televīzijā.

Fokusgrupu dalībniekiem tiks sniegta iespēja iepazīties ar plānoto videonodarbību saturu, novērtēt to un sniegt savus ieteikumus. Skolotāji savus audzēkļus var pieteikt individuāli vai grupās līdz 18. aprīlim, savukārt pirmā fokusgrupas nodarbība norisināsies tiešsaistē 25. aprīlī plkst. 16.00 platformā «Zoom». «Riga IFF» ar izvēlētajiem kandidātiem sazināsies līdz 22. aprīlim.

 

Jautājumus par «Kino klubu» un pieteikšanos fokusgrupām iespējams iesūtīt projekta auditorijas koordinatorei Jevgēnijai Pozņakai, rakstot uz jevgenija@rigaiff.lv.

 

Projekts top ar LR Kultūras ministrijas un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas «Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība» atbalstu.