Publicitātes attēls

Jau astoto gadu pēc kārtas Viļņā notiek iepakojuma dizaina konkurss «NAPA Baltic Awards» — vienīgais uz iepakojuma dizainu vērstais pasākums Baltijā. Lietuvas Dizaina asociācija aicina dizainerus pieteikt savus darbus līdz 26. oktobrim, bet labākie no tiem tiks apbalvoti 18. novembrī «MO» muzejā.

Ziņas Fold 30. septembris, 2022

Aģentūras «Great&Golden» dizaina vadītāja un «NAPA Baltic Awards» kuratore Gabija Platūkīte (Gabija Platūkytė) norāda, ka iepakojums ir pastāvīgi mainīga dizaina joma: «Ir ļoti interesanti vērot, kā dizains maina savu seju un pielāgojas esošajiem apstākļiem. «NAPA Baltic» konkursa Baltijā mērķis ir izcelt labākos dizaina darbus, pamanīt talantus vai ražotājus, kuri reaģē uz aktuālajām tendencēm un izceļas nozarē. Turklāt, ja izdodas atrisināt biznesa izaicinājumus, saglabājot ilgtspējības principus, šādi risinājumi ir īpaši apsveicami. Sekojot līdzi konkursam kopš pirmās «NAPA» balvas, ir iepriecinoši redzēt, ka arvien vairāk dalībnieku no citām Baltijas valstīm pievienojas ar spēcīgiem pieteikumiem. Vēl viens svarīgs aspekts ir dizaina kopienas veidošanās, kurā tiek apspriesti procesi, pieredze un jaunākās dizaina tehnoloģijas.»

 

Šogad iepakojuma dizaina darbi sacentīsies desmit dažādās balvu kategorijās — svaiga pārtika, gatavie ēdieni, konditorejas izstrādājumi, uzkodas un deserti, bezalkoholiskie dzērieni, mazalkoholiskie dzērieni, alkoholiskie dzērieni, veselība un skaistums, privātā preču zīme, produkti ierobežotā daudzumā, amatnieku (artisan — angļu val.) produkti un citi produkti, kas neatbilst konkrētām kategorijām vai ietilpst vairākās no tām. Labākos darbus vērtēs un atlasīs starptautiska žūrija, kuras sastāvā būs Baltijas valstu radošie un dizaina profesionāļi.

 

Katru gadu «NAPA Baltic Awards» organizatori apbalvošanas dienā atklās labāko darbu izstādi. Paralēli notiks arī «NAPA Talks» konference, kurā Baltijas iepakojuma dizaineri un runātāji no visas pasaules dalīsies pieredzē par atbildību, kas saistīta ar iepakojuma dizainu. Visas norises notiks 18. novembrī «MO» muzejā Viļņā.

 

Pērn «NAPA Baltic Awards» sacentās 83 iepakojuma dizaina darbi, no kuriem 43 tika iekļauti finālā, bet 24 projekti tika apbalvoti. Pagājušajā gadā augstāko apbalvojumu saņēma divi Lietuvas iepakojuma dizaini, un jau vēstījām, ka dizaina studija «Asketic» pērn tika pie četriem apbalvojumiem.