Attēls — «Rigs IFF»

Šodien, 13. oktobrī, ar Signes Baumanes filmas «Mans laulību projekts» nacionālo pirmizrādi sākas Rīgas Starptautiskais kino festivāls «Riga IFF». Vienpadsmit dienas gan klātienē Rīgā, gan tiešsaistē visas Latvijas teritorijā tiks izrādītas vairāk nekā simts filmas no visas pasaules, īpašu akcentu liekot uz norisēm Baltijas jūras reģiona un ziemeļvalstu kino mākslas ainavā. Tāpat festivāls šogad turpina centienus kino pieredzi atvērt plašākai auditorijai, rūpējoties par pieejamības uzlabojumiem.

Ziņas Fold 13. oktobris, 2022

«Riga IFF» festivāls, kurā gaidāmas gan starptautiskas pirmizrādes, gan ieskatīšanās kino mantojuma dārgumos, šogad norisinās ar vadmotīvu, kas palienēts no leģendārā Pjēra Paolo Pazolīni vārsmām — «Dienišķais labā un ļaunā juceklis». Neapjukt plašajā piedāvājumā palīdzēs gan festivāla seansu plāns, kas atrodams gan festivāla mājvietās kinoteātros «Splendid Palace», «Citadele» un «KSuns», gan festivāla digitālais katalogs.

Šogad festivāls Rīgā par savām mājām sauc arī Latvijas Nacionālo bibliotēku, kurā 16. oktobrī norisināsies «Architect’s Cut» dubultseanss, kinoteātrī «Kino Bize», kur 19. un 20. oktobrī noritēs sadaļas «Focus On Ukraine» diskusijas — «Kā dekolonizēt medijus: kritiska kultūras žurnālistika Austrumeiropā» un «Rietumnieciskošana un Austrumeiropas kino» —, kā arī kinoteātrī «KSuns», kur skatītājiem būs iespēja sekot līdzi festivāla starptautiskajam īsfilmu konkursam.

 

Šogad par festivāla apbalvojumiem cīnās kinodarbi sešos konkursos, savukārt visa programma sakārtota 12 sadaļās — no ģimenes filmām «Kids’ Reel» sadaļā līdz festivālu spīdekļiem «Festival Selection»; gaidāma gan ziemeļvalstu dvesma «Nordic Highlights» sadaļā, gan centieni aptvert laikmetīgā Vācijas kino garu sadaļā «Zeitgeist Deutschland».

««Riga IFF» aicina vērot, analizēt un sarunāties par mūžsenām un arī spraigi aktuālām tēmām, kas fiksētas klasiskos un laikmetīgos kino darbos, un attīstīt jaunas, uz kultūras un sabiedrības pilnveidi vērstas, bet kinematogrāfiskā formā vēl neierāmētas idejas,» saka festivāla vadītāja Liene Treimane.

 

Plašāka informācija par festivāla programmu — «Riga IFF» mājaslapā. Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, Nacionālā Kino centra un Eiropas Savienības programmas «Radošā Eiropa Media» atbalstu.