Animācija — Katrīna Sadovņikova

Radot tērpus, modes māksliniece Elīna Siliņa allaž ietver tajos kādu personīgu stāstu — no bērnības atmiņām līdz latviskās identitātes meklējumiem. Lai gan Elīna tikai nupat absolvējusi Alto universitātes Modes dizaina maģistra programmu, prezentējot savu jaunāko kolekciju «Ziemeļmeita», dizainere jau guvusi modes pasaules ievērību — 2021. gadā Elīna saņēma modes nama «Chloé» balvu prestižajā Jēras festivālā. Rubrikā «Forša fīča» dizainere dalās ar darba instrumentiem, kas viņai vienmēr ir līdzi.

Forša fīča Fold 25. augusts, 2023

«Savā profesijā strādāju ar rokām, tāpēc labi instrumenti man ir patiešām svarīgi. Somā (vai pat kabatā) man vienmēr ir līdzi divas mazas lietiņas. Grieznes ir instruments, ar kuru var ātri un ērti nogriezt diedziņus, arī «knipsēt» audumu un sašūtas vīles. Manā īpašumā ir Japānā ražotas «Banshu Hamono» nerūsējošā tērauda grieznes, ko man uzdāvināja māsa, — tās ir neiedomājami asas un vizuāli estētiskas. Otrs priekšmets ir 5. izmēra adāmmašīnas adata — ar to es ievelku adījumā diegus, kā arī laboju nomukušus valdziņus. Parasti šos rīkus lietoju tandēmā, tāpēc abi ir «Foršas fīčas», bez kurām mana ikdiena nav iedomājama.»

Elīnas Siliņas daiļradē liela nozīme ir roku darbam un amatniecības prasmēm. Tas atklājas gan dizaineres jaunākajā kolekcijā «Ziemeļmeita», kurā Elīna pēta latvisko identitāti, gan iepriekšējā veikumā — apbalvotajā kolekcijā «Sallijai» un dizaineres Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura diplomprojektā «Bedwetter». Sekot līdzi Elīnas radošajām gaitām var dizaineres Instagram kontā.