Ilustrācija — Aleksandra Runde

Šoruden turpinām tradīciju, mainoties gadalaikiem, uzrunāt kādu Latvijas mākslinieku radīt ilustrāciju attiecīgajai sezonai. Iepriekšēja darba autore Kristīne Martinova šim uzdevumam nominējusi ilustratori Aleksandru Rundi, kura zīmējumā stāsta par savu divējādo rudens sajūtu.

Ziņas Fold 26. septembris, 2023

«Lai Aleksandras pozitīvās, mīlīgi smieklīgās un skaistās ilustrācijas iepriecina visus raibajā rudenī!» FOLD lasītājiem vēl Kristīne Martinova, kura pērn veidoja ziemas ilustrāciju.

 

«Rudens man ir divējāds. Skaists kastanis kabatā, krāsainas lapas, smaržīgs vējiņš un jauna motivācija, kas sākas ar 1. septembri. Bet ir arī tā otrā puse — ievads drūmajai ziemai. Tā nu sazīmēju, kā es jūtos. Putni — uz vienu pusi, uz siltajām zemēm, pati — uz otru pusi, uz ziemu,» raksta Aleksandra.

 

Aleksandra Runde studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā, mācības tupinājusi Krakovas Mākslas akadēmija Polijā un Romas Mākslas akadēmijā Itālijā, kur apguva dažādas grafikas tehnikas un ilustrāciju. Savos darbos Aleksandra labprāt veido kontrastus starp ekspresīviem otas triepieniem un smalkām zīmuļa līnijām. Māksliniece ilustrējusi vairākas grāmatas un jau divreiz nominēta grāmatu mākslas balvai «Zelta Ābele». Tikko apgādā «Jānis Roze» klajā nākusi viņas veidotā grāmata «Ko darīt, ja esi kails pilsētā» — ar šo darbu ilustratore pagājušajā gadā ierindojās starp balvu Boloņas Starptautiskās Bērnu grāmatu izstādes ilustratoru konkursa uzvarētājiem. Aleksandras radošajām gaitām var sekot mākslinieces Instagram kontā.