Publicitātes attēls

Šoruden arhitektu birojs «NRJA» ir uzsācis arhitektūrai, dizainam un mākslai veltītās MAD telpas otro sezonu. Izstāžu un pasākumu programma līdz pat novembrim Elizabetes ielas 2 telpās pulcēs arhitektūras stāstniekus, lai rosinātu diskusijas par būvēto vidi mums apkārt. MAD telpa ir daļa no «Rīgas laika» īstenotā starpdisciplinārā projekta «Mmāja».

Ziņas Fold 20. septembris, 2023

Par MAD telpas otrās sezonas atklāšanu un iniciatīvas pirmsākumiem rakstījām jau iepriekš. Sezonu atklāja «NRJA» veidota kinētiskā instalācija, kam sekoja arhitekta Ernesta Cerbuļa izstāde par eksperimentālo saglabāšanu un būvniecības procesā iesaistīto pušu satikšanos. Nu pop–up galerijas kuratori ir sastādījuši izstāžu programmu nākamajiem trim mēnešiem.

 

21. septembris plkst. 18.30

Arhitekta un fotogrāfa Gustava Graša fotoizstādes «Latvijas postmodernisms» atklāšana un īpašā viesa, arhitekta Uģa Šēnberga stāstījums par Šēnbergu ģimenes ķieģeļu stila arhitektūras aizkulisēm un tajā iekodētajiem vēstījumiem.

28. septembris plkst. 18.30

Arhitektūras kritiķa un platformas «A4d» redaktora Arta Zvirgzdiņa mākslīgā intelekta un arhitektūras grafiskās reprezentācijas mijiedarbībai veltītās gleznu izstādes atklāšana.

12. oktobris plkst 18.30

Arhitekta Edgara Janes un starpdisciplinārās dizaineres Šarlī Blodelas (Charly Blödel) izstādes atklāšana.

19. oktobris plkst. 18.30

Pedagoga un RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultātes dekāna Rudolfa Daiņa Šmita un nodobinājuma «Arhiteksti» veidotās Džonam Hejdukam veltītās izstādes atklāšana.

2. novembris plkst. 18.30

Dizaina studijas «H2E» veidotās izstādes atklāšana.

3. novembris plkst. 19.00

Dizaina konkursu platformas «Tandēms» rīkotā arhitektūras konkursa atklātā žūrijas sēde un darbu izstādes atklāšana, rezultātu paziņošana un apbalvošana. Informācija par gaidāmo konkursu atrodama šeit.

9. novembris plkst. 18.30

Ainavu projektēšanas darbnīcas «Alps» dabas un cilvēka mijiedarbībai veltītās izstādes atklāšana;

9. novembris plkst. 19.00

Arhitektūras studijas «Sija» veidotās instalācijas atklāšana.

15. novembris plkst. 18.30

Sezonas noslēguma pasākums.

 

Izstāžu atklāšanas pasākumi norisinās Elizabetes ielā 2, 420. kabinetā, tie ir bez maksas pieejami jebkuram interesentam. Pēc katras izstādes noslēgšanās darbi tiek pārvietoti uz citiem 4. stāva kabinetiem, ar laiku veidojot sezonas izstāžu arhīvu un izvēršot pop–up galeriju. Tādējādi, apmeklējot kādu izstāžu programmas pasākumu, iespējams apskatīt arī iepriekš veidotās izstādes.

 

MAD telpa ir daļa no projekta «Mmāja», kura laikā Elizabetes ielas 2 ēku pagaidu lietošanā, atzīmējot savu 30 gadu jubileju, ir pārņēmis žurnāls «Rīgas laiks». Elizabetes ielas 2 ēka jeb «Mmāja» publikai ir atvērta katru ceturtdienu no plkst. 19.00, pārējā laikā tā ir pieejama neregulāros laikos — grafikam iespējams sekot «Mmājas» Facebook un Instagram lapās. «Rīgas laiks» sadarbībā ar citām radošām organizācijām «Mmājā» regulāri rīko pasākumus, kuru laikā ir iespējams apskatīt gan MAD telpu, gan citas pop–up galerijas ēkā. «Mmājas» koncertzāle jeb bijusī konferenču zāle pagājušajā nedēļā tika iesildīta ar grupas «Juuk», mūziķa Jura Simanoviča un pavadošā ansambļa «Bez grēka ieņemtie» uzstāšanos. Septembra publisko pasākumu programma Mmājā ir šāda:

  • 23. septembris — elektroniskās deju mūzikas vakars;
  • 29. septembris — mūziķes Keitijas Bārbales koncerts;
  • 30. septembris — diskotēka ar «downtempo» un «house» mūzikas dīdžejiem no Argentīnas un Čīles;
  • 31. septembris — bezalkoholiskā pēcpusdiena ar pankūkām, rituāliem un dejām dzīvās un elektroniskās mūzikas pavadījumā.

Katru nedēļu no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 11.00 līdz plkst. 22.00, sazinoties ar «Mmājas» pārstāvjiem Facebook vai Instagram, iespējams norunāt konkrētu laiku, kurā var iekļūt ēkā, apskatīt tās telpas un MAD pop–up galeriju.

 

Arhitektūras un postmodernisma entuziasti un interesenti rīt, 21. septembrī, plkst. 18.30 aicināti pulcēties pie Elizabetes ielas 2 galvenās ieejas. Ja kāda pārpratuma pēc attopaties pie slēgtām durvīm, iekļūt ēkā iespējams, zvanot uz +37129908662.

 

Telpas kuratori un iniciatori «NRJA» aicina arhitektus, dizainerus un māksliniekus, kuri instalācijas vai izstādes formātā ir gatavi pētīt, domāt un runāt par aktualitātēm cilvēka veidotajā vidē, sazināties, rakstot epastu par savu ideju uz elina@nrja.lv.