Animācija — Katrīna Sadovņikova

Latvijas Dizaina centra vadītājas Ditas Danosas mērķis ir attīstīt Latvijas dizaina nozari, palīdzot jomas pārstāvjiem radošumu apvienot ar stratēģisku pieeju. Šobrīd viens no Ditas atbildīgākajiem uzdevumiem ir Latvijas Dizaina gada balvas un ar to saistīto pasākumu rīkošana. Rubrikā «Forša fīča» Dita dalās ar rīku, kas palīdz plānošanas procesu padarīt radošāku.

Forša fīča Fold 20. oktobris, 2023

«Mans ikdienas darbs paiet, organizējot dažādus pasākumus un projektus Latvijas Dizaina centram un Latvijas Dizaina gada balvai. Vai strādāju pie dizaina jaunumu prezentācijas, konkursa žūrijas komplektēšanas, apbalvošanas ceremonijas plānošanas vai starptautiska sadarbības projekta — viss vienmēr sākas ar ideju, ko parasti pierakstu uz lapiņas. Plānošana ietver daudz un dažādu aspektu, un ideju lapiņu skaits ātri pieaug, tāpēc, lai varētu tās ērtāk pārskatīt un sakārtot, izmantoju platformu «Miro», kas ļauj kartiņas brīvi grupēt un pārvietot, ap centrālo ideju veidojot jaunus domu atzarus. Ideju kārtošana «Miro» ir radošs process — kā zīmēšana vai spēlēšanās —, kas palīdz atraisīt domas un padara plānošanas procesu brīvāku un interesantāku.»

Līdz 31. oktobrim norit rudens pieteikšanās kārta Latvijas Dizaina gada balvai 2024. Darbus iespējams iesniegt piecās kategorijās: produktu dizains, pakalpojumu dizains, komunikācijas dizains, vides dizains un digitālie risinājumi. Vairāk par pieteikšanos interesentiem būs iespēja uzzināt Latvijas Dizaina centra rīkotajā pasākumā «Dizaina rudens» 24. oktobrī plkst. 18.00, kā arī Latvijas Dizaina gada balvas mājaslapā.