Animācija — Katrīna Sadovņikova

Fotogrāfs, žurnāla «Foto Kvartāls» redaktors un Rīgas Fotomēneša direktors Arnis Balčus savā radošajā darbā dokumentē Latvijas sabiedrību visā tās dažādībā. Līdz 16. novembrim ISSP Galerijā skatāma viņa izstāde «Scēna», kas pievēršas jauniešu alternatīvajai subkultūrai ar tādu pašu nosaukumu un runā par izaicinājumiem, ar kuriem mūsdienās sastopas jauni cilvēki. Rubrikā «Forša fīča» Arnis stāsta par mazu, bet svarīgu lietu, kas palīdzējusi tapt «Scēnas» fotogrāfijām.

Forša fīča Fold 10. novembris, 2023

«Ja fotografē ārā un pēc mirkļa dodies iekštelpās ar krasu temperatūras atšķirību, piemēram, klubā, kur pilns ar sasvīdušiem cilvēkiem, aizsvīst fotokameras objektīvs. Ar vienu reizi to notīrīt nevar, tā ir cīņa vairāku minūšu garumā. Ar rokām vai apģērbu tīrīt nav labi, jo tas bojā lēcu, tāpēc šajās reizēs noder «Seiko» briļļu lupata, kuru nēsāju līdzi pat tad, kad kameras līdzi nav (un briļļu man arī pagaidām vēl nav).»

Izstādi «Scēna» ISSP Galerijā pavadījusi plaša notikumu programma — koncerti, dzejas lasījumi un panku tirdziņš. 16. novembrī izstādi noslēgs alternatīvās mūzikas koncerts, kur spēlēs grupas «Polycephaly», «Māra Dagne» un «Skala Bünte». Ar Arņa Balčus foto projektiem var iepazīties viņa mājaslapā un Instagram kontā, savukārt žurnālā «Foto Kvartāls» Arnis raksta par aktuālo fotogrāfijā.