Ilustrācija — Kristiāna Doroščonoka

FOLD ziemas 2023 ilustrācija šoreiz priecēs ne vien Latvijas radošo industriju pārstāvjus, bet arī putnu mīļotājus. Zīmējumu veidojusi ilustratore Kristiāna Doroščonoka, kuru šim uzdevumam nominējusi iepriekšējās sezonas zīmējuma autore — Aleksandra Runde.

Ziņas Fold 12. decembris, 2023

«Ar Kristiānu iepazinos, studējot Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļā. Man vienmēr ir patikušas viņas ilustrācijas un krāsu paletes, un, sekojot Kristiānas izaugsmei, man ir prieks par to, kā viņa ir attīstījusi savu ilustrācijas valodu. Tā kā Kristiāna dzīvo un strādā Lielbritānijā, man gribas viņu nedaudz pacelt saulītē, lai arī Latvijā visi pamana viņas darbu,» stāsta rudens 2023 ilustrācijas autore Aleksandra Runde.

 

Kristiāna par ziemas ilustrāciju saka: «Šī gada laikā manās ilustrācijās ir ieceļojuši putni. Pašlaik strādāju pie putnu grāmatas, ko plānoju nākamgad pašizdot, tāpēc šajā zīmējumā vēlējos izpētīt laukos un pilsētās sastopamus putnus, kas pārziemo Latvijā.»

 

Kristiāna Doroščonoka studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā un ieguvusi maģistra grādu bērnu grāmatu ilustrācijā Kembridžas Mākslas skolā. Viņas maģistra diplomprojekts — grāmata «Kā izaudzēt valriekstu koku» — iekļauts Boloņas Starptautiskās Bērnu grāmatu izstādes ilustratoru konkursa izstādē. Kristiānas radītās ilustrācijas izstaro mierīgu un priekpilnu noskaņu, tās ir detaļās bagātīgas un nereti ataino dabu. Paralēli ilustrāciju veidošanai Kristiāna rada Youtube saturu, kur stāsta par saviem darbiem, iepazīstina ar skicēm un saviem mīļākajiem mākslas piederumiem. Sekot līdzi Kristiānas radošajam darbam var viņas mājaslapā un Instagram kontā.