Animācija — Katrīna Sadovņikova

Vēl līdz 9. decembrim atvērta ilgtspējīgas modes kopienas «Bourzma» izstāde «Bourzma Odyssey», kur var aplūkot un iegādāties Latvijas jauno dizaineru veikumu. Rubrikā «Forša fīča» viens no modes kolektīva aizsācējiem, radošais direktors un fotogrāfs Miks Kristians Ozoliņš atklāj, kas viņam palīdz koncentrēties darbam.

Forša fīča Fold 8. decembris, 2023

«Mūsdienās visapkārt ir pārāk daudz audiovizuālo stimulu, kas traucē, īpaši, ja sanāk strādāt dažādās lokācijās, kafejnīcās, uz soliņiem vai transportos. Studiju laikā atklāju izcilu veidu, kā jebkurā vietā un situācijā koncentrēties darāmajam — Youtube klausos «White noise black screen» jeb balto troksni. Tas rada sajūtu, ka ka atrodies lidmašīnā (vienīgi bez bērnu raudāšanas un citiem nevēlamiem blakusefektiem). Visbiežāk cilvēki izmanto šīs skaņas, lai aizmigtu, bet man tās aplīdz atslēgties no ārpasaules un koncentrēties uz darāmo, it īpaši komplektā ar skaņu izolējošām austiņām.»

Mika Kristiāna Ozoliņa līdzdibinātajā kolektīvā «Bourzma» darbojas dažādu radošo nozaru pārstāvji, kuru mērķis ir popularizēt ilgtspējīgu modes dizainu un sekmēt neierobežotu radošu izpausmi jauniešu vidū. Kopiena iestājas par otrreizēju apģērbu un tekstila izmantošanu, resursu taupīšanu un lēnu modi. Lai gan «Bourzma» darbojas vien divus gadus, kolektīvs jau paguvis iegūt uzticīgu sekotāju pulku, rīkojot jauno dizaineru modes skates «Bourzma Boutique».

 

Vēl līdz 9. decembrim Avotu ielā 2, Rīgā atvērta izstāde «Bourzma Odyssey», kas piedāvāja arī radošās darbnīcas un nedēļas nogalēs — koncertus. Šodien, 8. decembrī, izstādē uzstāsies jaunais hip–hopa mākslinieks Galeniex. Sekot līdzi kopienas pasākumu jaunumiem iespējams «Bourzma» mājaslapā un Instagram kontā.