Foto ― Alvis Rozenbergs

Interjera dizaina birojs «Kirson Design Group» nupat pabeidzis darbu pie vēsturiskās Dailes teātra kafejnīcas, kuras jaunais interjers veidots, apvienojot 20. gadsimta dizaina vērtības ar radošiem laikmetīgiem elementiem.

Ziņas Fold 5. decembris, 2023

Arhitektes Martas Staņas projektētā modernisma pērle — Dailes teātris — pēdējos gados ir piedzīvojis vairākas izmaiņas — mākslinieciskās vadības maiņu 2020. gadā, direktora amatā stājoties Viesturam Kairišam, teātra priekšlaukuma atjaunošanu, kas šogad saņēma Lielo Arhitektūras gada balvu —, un drīzumā plānota arī Mazās un mēģinājumu zāles pārbūve, ko projektējis birojs «Sudraba arhitektūra». Jaunu veidolu ieguvusi arī teātra kafejnīca «Kase», kuras interjera autori «Kirson Design Group», iepriekš radījuši interjerus restorāniem «Koya», «Herbārijs» un ēdienu tirgum «Burzma» iepirkšanās centrā «Galerija Centrs».

 

«Kases» dizains veiksmīgi apvieno gan pietāti un respektu pret Dailes teātra ēkas modernisma mantojumu, gan laikmetīgus un košus risinājumus. «Visi elementi savienojumā rada sajūtu miksli ar vizuālu un emocionālu atsauci uz pagātni, bet tajā pašā laikā iemieso vieglu un mūsdienīgu gaisotni,» tā projektu raksturo tā vadošā dizainere Evija Ķirsone–Slavinska.

Kafejnīcas atjaunotajā interjerā ir saglabāts oriģinālais dabīgā akmens grīdas segums un modernisma ērai raksturīgais un izteiksmīgais riekstkoka sienu finierējums, kas atspīd vecināta spoguļa griestu panelējumā. Pagātnes nostaļģiju papildina mūsdienīgi elementi: režģa motīvs, kas turpināts visā interjerā, asprātīgs apgaismojums, plastikāta aizkari, kā arī centrālais objekts— liekts, izgaismots tablo ar izrāžu nosaukumiem, lugu citātiem un citām skatuves pasaules frāzēm.

 

Kafejnīca «Kase» atrodas Dailes teātra telpās Brīvības ielā 75, Rīgā un ir atvērta ne tikai teātra apmeklētājiem, bet jebkuram interesentam katru pēcpusdienu, izņemot pirmdienas.