Animācija — Katrīna Sadovņikova

Latvijas Arhitektu savienība (LAS) svin savu simto jubileju, atzīmējot to ar daudzveidīgu notikumu programmu. 23. februārī norisināsies LAS XXIII kongress, savukārt 7. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tiks atklāta izstāde «Latvijas Arhitektu savienības bibliotēkas dārgumi», kurā būs iespēja aplūkot biedrības bibliotēkas krājuma dāvinājumu LNB. LAS valdes priekšsēdētāja, arhitekte Linda Leitāne rubrikā «Forša fīča» stāsta par vērtīgāko savā bibliotēkā.

Forša fīča Fold 16. februāris, 2024

«Ir forši veidot savu bibliotēku un tad izaicināt sevi, no visa atsakoties un atstājot tikai vienu, divas, trīs grāmatas. Man tie ir senie teksti, jo īpaši upanišadas, kas kalpo kā gudrības un izpratnes avots — ceļvedis dzīves līkločiem, kas veicina iekšēju izturību, rodot zināmu jēgu laikos, kad valda nemiers un neskaidrība. Koncepcijas par paša būtību un visu lietu savstarpējo saistību ļauj attīstīt iekšēju mieru, iepriecinājumu un rada dziļāku izpratni par cilvēcisko pieredzi pat neskaidrības apstākļos. Lasiet tekstus, jo tas ir vērtīgs resurss un forša fīča, lai izkļūtu no nemierīgajiem laikiem ar cieņu un gudrību un sasniegtu atbrīvi! Viss pārējais ir mainīgs, plūstošs un zūdošs.»

Izstāde «Latvijas Arhitektu savienības bibliotēkas dārgumi» LNB Reto grāmatu un rokrakstu lasītavā būs aplūkojama no 4. marta līdz maijam. Izstādi papildinās arī ikmēneša lekciju sērija. Pirmā lekcija un izstādes atklāšana norisināsies 7. martā plkst. 16.00 un tajā piedalīsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas vadošais pētnieks un Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes docents Mārtiņš Mintaurs. Vairāk par izstādei — LAS mājaslapā.

 

LAS simtgades svinības ir iemesls novērtēt organizācijas kultūrvēsturisko nozīmi, arhitektu pašorganizēšanās ietekmi uz arhitektūras politiku, kā arī organizācijas darbu ar sabiedrību. Atzīmējot jubileju, LAS piedāvā plašu notikumu programmu, un daļa LAS biedru brīvprātīgi veltīs simts minūtes sava laika kādai sabiedriskai aktivitātei. Vairāk par LAS simtgades svinību programmu — šeit.