Animācija — Katrīna Sadovņikova

Digitālais rīks «Corebook» atvieglo zīmola vadītāju darbu, piedāvājot alternatīvu statiskām zīmolu vadlīnijām un ļaujot ērtāk uzglabāt, izmantot un dalīties ar informāciju, kā arī palīdz ērtāk organizēt dizaina studiju un aģentūru darbu. «Corebook» dibinātājs, radošais direktors un audio zīmolvedības konsultants Jānis Vērzemnieks rubrikā «Forša fīča» stāsta par ikdienišķu priekšmetu, kas palīdz sakārtot viņa darba vidi.

Ziņas Fold 15. marts, 2024

«Visiem zināmā multifunkcionālā saspraude (angļu val. — binder clip) kļuvusi par neatņemamu manas darba vides sastāvdaļu pēc tam, kad Taivānas interneta veikalā «Tools to Liveby» atradu un iegādājos alternatīvu tās versiju. Manuprāt, šim dizainam vajadzētu kļūt par saspraudes prototipu, kas tiek ražots visā pasaulē. Mana darba galda malām piestiprinātas skaistas 19 mm bronzas saspraudes, kas uzticami notur manus digitālos savienojumus — datora vadus un štepseļus — kārtībā. Savukārt, lielāka, 51 mm, saspraude, savalda manus mūzikas pastiprinātāju un vadu džungļus. Šķiet, ka esmu pazīstams ar saspraudi kā rīku tik ilgi, cik atceros pats sevi, taču nekad neesmu to izmantojis tās tiešajam mērķim — lai saspraustu papīru.»

Līdztekus «Corebook» vadīšanai Jānis Vērzemnieks aktīvi darbojas arī audio zīmolvedībā un palīdzējis izstrādāt, piemēram, sarunu festivāla «Lampa» audio dizainu. Jāņa raksts par skaņu dizainu domāšanu lasāms šeit.